Ce diferențe există între garderoba unei femei de 50, 60 și 70 de ani?

În prezent, femeile se pot îmbrăca stilat și la modă indiferent de anii pe care îi au, întrucât designerii nu se gândesc doar la tinerele de 30 de ani, ci la toate categoriile de vârstă.

Moda contemporană este foarte versatilă, așa că practic nu vom vedea diferențe între hainele pentru o femeie de 40 de ani și cele ale uneia de 60 de ani. Prin urmare, astfel femeia poate să înceteze a îmbătrâni ajungând la vârsta mijlocie, cel puțin din punct de vedere al garderobei.

Totuși, dacă e să privim per ansamblu garderoba de după 40 de ani, observăm că, înaintând în vârstă, principala schimbare este purtarea unor haine mai acoperite.

O femeie poate purta la 70 de ani rochia pe care o purta la 40 de ani doar dacă silueta sa n-a suferit schimbări. Un mic detaliu: dacă rochia este fără mâneci, la 70 de ani va fi nevoie de o bluziță sau de un sacou deasupra.

Ținuta unei femei 40+ nu mai trebuie să fie la modă, dar trebuie să fie neapărat stilată. La fel, trebuie să se ia în calcul și schimbările siluetei de-a lungul timpului. Hainele trebuie să fie comode, dar în același timp trebuie să scoată în evidență părțile bune ale corpului.

Pentru o ținută reușită, trebuie să înveți a face câteva combinații. Totodată, nu te teme să combini stilul clasic cu cel modern, pentru a obține un echilibru elegant.

Femeia de vârstă mijlocie nu trebuie să încerce disperat să pară mai tânără, la fel cum nici nu trebuie să poarte haine băbești. În magazine poți găsi cu ușurință îmbrăcăminte care să fie în același timp la modă, rafinată, feminină și potrivită vârstei.

Femeia 40+ nu trebuie să copieze stilul cuiva, dar poate să se inspire. Ar fi bine să înțelegi că secretul unui femei care arată bine nu depinde doar de haine, ci de modul în care se aranjează ele pe corp, de modul în care au fost respectate proporțiile.

Reține că la 60 de ani poți purta fără probleme ceea ce purtai și la 40. Important este ca spre această vârstă să reușești să-ți găsești propriul stil.