Cardiganul: Cum să-l porți la 50 de ani ca să arăți tânără și stilată!

Cardiganul este o piesă vestimentară universală, confortabilă și stilată. O alternativă excelentă pentru jachete. Acesta transformă imaginea unei femei, făcând-o să arate și mai delicat.

Primăvara și vara se poartă cardigane fine din tricot, iar în perioade rece cardigane din țesătură densă. Ele arată bine atât la birou, cu pantaloni negri, cât și în viața de zi cu zi, cu blugi. Dar cum să le porți după 50 de ani ca să profiți în continuare de avantajele lor?

1. Alege modele cu talie înaltă

Modelele decupate nu numai că întind vizual silueta, ci și evidențiază talia. Ele ridică linia taliei și, vrând-nevrând, te fac mai subțire și mai înaltă. Acest model face pereche bună cu blugi și fuste cu talie înaltă, dar arată bine numai pe femei zvelte. Dacă ești puțin mai plinuță, încearcă un model mai lung și subliniază talia cu un cordon.

2. Alege tonuri deschise

Evită culorile întunecate și culorile vibrante. Pe de altă parte, tonurile pastelate (bej, roz-deschis, liliac-pal, nisipos, bleu), nuanțele cremoase, nuanțele delicate de galben, verde și albastru, sunt întotdeauna binevenite. Ele sunt feminine, delicate și întineresc vizual chipul unei femei. Iar dacă îți place să porți tonuri vibrante, nu uita că nuanța vibrantă nu trebuie să fie dominantă.

3. Joacă-te cu contrastele

Contrastele întotdeauna dau bine. Modelul de mai jos e confecționat din tricot dens și poate fi purtat atât la birou, cu pantaloni negri, cât și în viața de zi cu zi, cu blugi. Dungile contrastante și nasturii florali adaugă ținutei expresivitate, iar croiala clasică îi conferă o eleganță de nemaivăzut. Iar dacă nu există contraste pe țesătură, creează-le.

4. Renunță la nasturi

Un cardigan fără nasturi îți va da un aer romantic și visător. Conceptul are la bază croiuri și țesături lejere, în așa fel ca hainele să nu-ți împiedice libertatea de mișcare, ci dimpotrivă, să o faciliteze.

5. Ține cont de siluetă

De regulă, cardiganele scurte se potrivesc de minune femeilor subțiri, iar cele lungi femeilor plinuțe. Și nu uita să ții cont de culori. Contrastele împrospătează imaginea oricărei femei.

Citește și: Sophie Marceau: 7 lucruri pe care le-am înțeles la 50 de ani!