Când să mănânci aceste 10 alimente ca să nu faci rău siluetei și sănătății

Alimentația corectă și activitatea fizică regulată sunt cheia bunăstării organismului, atât la nivel extern, cât și intern. De aceea, tot mai multă lume a început să aibă grijă de organismul lor, renunțând la obiceiurile alimentare proaste.

Chiar și așa, oamenii mai cred în mitul potrivit căruia a mânca sănătos înseamnă a mânca scump. Dar nu este deloc așa, alimentația corectă presupune consumul de fructe, legume, cereale, pește, carne și produse lactate. Toate acestea sunt accesibile practic oricui.

Însă mai există o regulă: pentru ca anumite alimente să fie benefice pentru organism e nevoie să le consumăm într-o anumită parte a zilei.

1. Ciocolata neagră

Se recomandă a fi consumată dimineața, pentru ca organsimul să primească o doză bună de energie și antioxidanți. O bucățică de ciocolată neagră va stabiliza ritmul cardiac și va încetini îmbătrânirea. După amiază însă, organsimul nu va putea prelucra mai mult de 25 de grame de ciocolată, ceea ce înseamnă că excesul se va depune sub formă de grăsime.

2. Carnea

Se recomandă a fi consumată în prima parte a zilei, pentru ca să reușească să se digere și să ofere organismului doza necesară de fier. Acest lucru o să ajute în lupta contra oboselii și a bolilor. Seara însă carnea nu prea se recomandă, doar în cazul în care este consumată cu cel puțin 5 ore înainte culcare. Însă chiar și așa, organismul nu va reuși să se pregătească pentru somn.

3. Nucile

O mână de nuci, consumate la 2 ore după micul dejun, vor oferi organsimului doza necesară de grăsimi omega 3, necesare pentru circulația sangvină.  Pe când consumul de nuci seara îngrașă.

4. Hrișca

Este mâncarea perfectă pentru prânz, întrucât pentru prelucrarea ei organismul are nevoie de resurse suplimentare, ceea ce duce la scăderea în greutate.

Seara însă, nu se recomandă să fie consumată, în această parte a zilei sistemul digestiv încetinește și nu va reuși să prelucreze un aliment atât de dificil.

5. Pastele

Sunt perfecte în prima parte a zilei. Fibrele din paste curăță organismul de reziduuri și toxine. Iar datorită indicelui glicemic scăzut, reduc riscul de diabet.

Pentru cină, pastele și în special cele cu carne sunt o mâncare prea calorică.

6. Dovleceii

Este alimentul capabil să curețe organismul când este mâncat seara, chiar dacă pe parcursul zilei s-au făcut excese de mâncare.

Dimineața însă, dovleceii nu sunt recomandați, ei au un efect diuretic, iar după trezire organismul este și așa deshidratat.

7. Roșiile

Sunt ideale pentru micul dejun, pentru că contribuie la activarea sistemului digestiv. Seara însă, consumate în cantități mari, pot afecta organismul prin apariția inflamațiilor.

8. Cartoful

Este un aliment foarte bun pentru prima parte a zilei – reduce nivelul de colesterol în sânge și hrănește organismul cu substanțe nutritive. Seara ar fi mai bine să-l eviți pentru că este o legumă de câteva ori mai calorică decât celelalte.

9. Brânza

Brânza de vaci are un efect calmant, de aceea se recomandă a fi consumată seara. Dimineața însă mai bine să n-o consumi, mai ales dacă răcești des, ea sporește producția de mucus.

10. Merele

Este un aliment – minune, care merită a fi consumat în prima parte a zilei. Pectina din măr va îmbunătăți activitatea digestivă și va elimina substanțele cancerigene. Seara însă mărul poate crea un disconfort în stomac, fapt care îți poate deranja somnul.