Cămașa în stil bărbătesc: Cum o purtăm la 50 de ani ca ținuta să fie stilată?

Celebra creatoare de modă, Coco Chanel, simțea foarte bine natura femeilor și și-a dat seama rapid că hainele pentru bărbați pot fi reinventate în folosul lor.

Ea s-a inspirat de uniforma marinarilor francezi când a creat bluza în dungi bicolore, de gecile bărbătești când a creat renumita jacheta din tweed, s-a numărat printre primele creatoare de modă care a cusut pantaloni pentru femei și, bineînțeles, nu s-a sfiit să reinventeze cămașa bărbătească. Datorită ei, milioane de femei din întreaga lume au descoperit un stil nou, care arată întotdeauna proaspăt și elegant.

Cămașa bărbătească pentru femei

Cămașa pentru bărbați face pereche minunată cu fusta creion. Acest stil nu se demodează niciodată, arată proaspăt, laconic, elegant și cât se poate de expresiv. Dacă dorești o ținută care să-ți întinerească chipul și să-ți scoată în lumină rafinamentul – începe cu o cămașă de culoare albă, mai mare cu 2-3 mărimi (în mod evident).

Fiecare femeie, indiferent de stilul ei, trebuie să aibă în dulap cel puțin o cămașă albă. Aceasta poate fi folosită în combinații nesfârșite și indiferent de combinație întotdeauna adaugă șic imaginii tale.

Și chiar nu te costă scump, deoarece vizual nu există o diferență principială dintre o cămașă albă de 50 de lei și una de 500. Prețul depinde de calitatea țesăturii și de brand. Dar fiecare marcă are alternative calitative și ieftine. Iar ieftin nu întotdeauna înseamnă mai rău.

Cămăși albe damă elegante

Cămașa albă întinerește și adaugă prospețime imaginii tale. O poți purta la birou, în parc, pe stradă și chiar și la evenimente speciale. Iar dacă look-ul este întregit de o fustă sau pantaloni cu talie înaltă, vei arăta și mai elegant și spectaculos.

De altfel, cămașa albă poate fi asociată chiar și cu pantaloni cargo (vezi imaginea de mai sus) sau cu treninguri (vezi imaginea de mai jos). O asemenea combinație pune accentul pe confort, dar asta nu înseamnă că ținuta nu arată stilat, deoarece o cămașă bărbătească diluează excelent imaginea neserioasă dată de pantaloni.

O cămașă vaporoasă din bumbac subțire este numai bună pentru zilele însorite de vară. Ea poate fi completată cu pantaloni scurți din denim și cu orice altceva îți trece prin cap. Important e să te simți în apele tale și să nu uiți de limitele bunului gust.

Cămăși albastre damă

Următoarea în topul popularității este cămașa albastră. Aceasta este la fel de universală, laconică și elegantă, dar mult mai expresivă. Albastrul arată extraordinar indiferent de valențele sale, începând de la nuanțe deschise și terminând cu tonuri apropiate de negru.

Totuși, îți recomandăm să alegi un model deschis la culoare, deoarece tonurile deschise întineresc chipul și împrospătează imaginea unei femei. Cămașa poate fi completată cu o fustă midi, care are o croială cloș, inspirată de ținutele lui Audrey Hepburn.

Cămășile bărbătești au devenit populare în rândul femeilor datorită lui Coco Chanel, dar și a legendarei actrițe, Marlene Dietrich. Ea a fost prima care a observat contrastul seducător creat de o cămașă strictă pentru bărbați și silueta delicată a unei femei.

În loc să o bagi în pantaloni, cămașa poate fi legată într-un nod la burtă. Acest truc îți va masca colăceii și îți va da un aer romantic și relaxat. Nu uita să completezi ținuta cu ochelari și să renunți din când în când la pantofi în favoarea tenișilor.

Dacă vrei să adaugi un pic de expresivitate imaginii tale, poți îmbina o cămașă albastră, în dungi, cu pantaloni skinny, de culoarea portocalei și pantofi de culoarea lămâii. Și nu uita de poșetă și accesorii care trebuie să vibreze în același ritm cu ținuta de bază.

O astfel de ținută nu plictisește niciodată, deoarece arată vibrant și expresiv. Prin urmare, dacă îți dorești o ținută care să-ți întinerească chipul, să te facă vizual mai ușoară și să-ți sublinieze rafinamentul – combină o cămașă albastră cu pantaloni conici oranj.

Ținute elegante cu cămașă albă

Un compleu strict, alcătuit din pantaloni și sacou, este relevant pentru orice vârstă și nu își pierde niciodată din actualitate, în special în tandem cu o cămașă clasică, albă. Contrastele întotdeauna întineresc, iar pe deasupra, îți vor da un aer strict și elegant.

O astfel de ținută arată neobișnuit de feminin și contemporan, cu toate că multe decenii la rând pantalonii și sacoul erau considerate articole vestimentare pur bărbătești. Acum e momentul să te răzbuni, purtând și o cămașă bărbătească.

Pe de altă parte, cămașa albă poate fi asociată cu costume în tonuri delicate, de exemplu, cu un compleu de culoare crem sau cu ținute casual (un sacou bej cu blugi drepți). Acestea arată mult mai feminin și întineresc subtil imaginea unei femei.

În acest sezon sunt la modă cămășile dense, din denim, care pot fi purtate în loc de cardigan. Elegant, feminin, simplu, stilat – cu ce alte epitete am mai putea descrie acest look? Nu ai nevoie de o jachetă sau un cardigan pentru a te încălzi în septembrie.

Iar în octombrie, poți renunța la cămașa din denim în locul unei cămăși albe, acoperite cu un pulover dens, cu guler înalt. Cu o astfel de ținută poți să apari și la birou. Oare o femeie contemporană are nevoie de mai mult? Așteptăm răspunsul tău în comentarii.

Citește și: Blugii: Cum să îi porți după 50 de ani ca să arăți mereu tânără și stilată!