Călcâie delicate fără cheltuieli: 4 remedii casnice pentru picioare frumoase și îngrijite!

Tocmai ți-ai făcut pedichiura, iar după o săptămână călcâiele au devenit, uscate, aspre și neîngrijite. Nu da vina pe manichiuristă, ci ține cont de sfaturile noastre despre cum să îți menții picioarele în stare perfectă după procedura de pedichiură, cât mai mult timp posibil.

Pielea fiecărei persoane este individuală, inclusiv și cea a picioarelor. Cineva practic nu le acordă atenție și are călcâie perfecte și delicate. Iar unii sunt nevoiți să cumpere creme și soluții sumpe pentru menținerea și îngrijirea zilnică a frumuseții picioarelor.

Dacă ești „norocoasa” care are nevoie de o îngrijire specială, atunci citește sfaturile de mai jos!

Primul sfat 

Curăță picioarele cu o piatră ponce în fiecare seară și asigură-te că aplici o cremă hrănitoare pe piele. Crema cumpărată poate fi înlocuită cu remedii casnice, cum ar fi un unguent pregătit pentru călcâiele crăpate.

Pentru pregătirea unguentului vei avea nevoie de un ou, esență de oțet de 80% și unt. Spală oul și pune-l într-un vas de 100 ml. Umple recipientul cu esență de oțet și acoperă cu un capac.

Peste 3-4 zile coaja de ou se va dizolva în esența de oțet și oul va „fierbe” în ea. Scoate oul din vas și amesecă bine soluția rămasă, în care vei adăuga puțin unt de consistență moale. Unguentul este gata, folosește-l în fiecare seară înainte de culcare.

Al doilea sfat

De cel puțin o dată pe săptămână fă o baie de picioare. Ține picioarele înmuiate în soluția pregătită cu sare și bicarbonat de sodiu.

Toarnă 2 litri de apă caldă într-un vas și dizolvă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și 1 de sare de mare. Stai cel puțin 20 de minute cu picioarele scufundate în această soluție. După procedură, șterge picioarele, tratează călcâiele cu o piatră ponce și aplică o cremă hidratantă (sau unguent).

Al treilea sfat 

După o astfel de băiță, fă o curățare a pielii cu peeling sau exfoliant. Pentru asta poți folosi un scrub pregătit din aspirină și lămâie.

Pentru a-l pregăti, macină 4 pastile de aspirină și dizolvă-le într-o lingură de apă și o lingură de suc de lămâie. Aplică amestecul pe pielea picioarelor și pune o pungă de plastic deasupra, lasă pentru 20 de minute. Apoi, masează bine picioarele, spală-le cu apă și aplică cremă.

Al patrulea sfat

După exfoliere, fă o mască pentru picioare sau o împachetare cu ulei. Aplică 1 lingură de ulei de ricin, de in, de cătină sau ulei de măsline pe pielea picioarelor. Adaugă 1 capsulă de vitamina E și A în ulei.

După aplicarea uleiului, pune picioarele în pungi de plastic și șosete de bumbac. Procedura durează cel puțin 2 ore sau chiar mai bine, poți lăsa peste noapte. Dimineața, îndepărtează uleiul (dacă a rămas) cu ajutorul unui șervețel.