Bunica modernă se îmbracă cu stil: 10 ținute elegante de la Brigitte Macron!

Dacă ai 60 de ani nu înseamnă că e timpul să arăți ca bunicuțele din desene animate pentru copii. Uite la Brigitte Macron, prima doamnă a Franței, care are 68 de ani și este un exemplu pentru toată lumea. Franțuzoaica recunoaște că aspectul fizic înseamnă mult pentru ea și nu iese din casă fără să țină cont de stil și de machiaj.

Brigitte Macron – femeia care sfidează vârsta

În ultimii ani, Brigitte Macron a devenit persoana despre care se vorbește cel mai mult în lumea modei. Stilul ei este subiectul unor dezbateri aprinse, pe de o parte, și un exemplu de curaj pentru femeile adulte, pe de altă parte.

În timp ce criticii și puritanii încă se întreabă dacă o femeie 60+ poate purta o rochie scurtă, Brigitte Macron o face. ”Stilul unei femei după 60 de ani este alegerea ei personală. Și dacă nu-ți place ceva, asta e problema ta.” – afirmă franțuzoaica.

Brigitte nu se sfiește să poarte colanți de piele, jachete scurte și fuste mini. Madame Macron îmbracă cam tot ceea ce s-ar potrivi unei fetișcane, reinventând stilul vestimentar al femeilor trecute de 60 de ani.

Nu degeaba Brigitte e adorată în Franța și peste hotarele sale. Când redactorii Elle au plasat-o pentru prima dată pe copertă, revista a înregistrat cel mai înalt nivel de vânzări din ultimii zece ani.

Garderoba de bază

Moda este efemeră și ultimul răcnet al ei durează maxim un sezon. În schimb, elementele clasice de garderobă nu își pierd niciodată din actualitate, de aia sunt numite clasice. Fusta creion, rochia neagră, pantalonii conici, cămașa albă, blugii drepți, trenci-ul, pantofii bej – toate acestea se asociază aproape cu orice și îți vor servi mulți ani înainte.

Pantaloni + jachetă

Un compleu alcătuit din pantaloni și sacou este universal, elegant și actual, indiferent de ocazie. În acest an e la modă confortul, prin urmare, îți sugerăm să atragi atenția la costumele croite liber, cu cămașă albă. Alege o jachetă croită lejer, cu maxim o mărime mai mare. Ținuta poate fi completată cu accesorii, de exemplu, cu o poșetă în același ton cu pantofii.

Blugii drepți

În ceea ce privește blugii și jeanșii, îți sugerăm să alegi dintre modelele clasice, cele cu vedere la gleznă și cele care îmbină clasicul și contemporanul, de exemplu, blugii drepți. Un astfel de model ascunde defectele, dar nu îți omoară feminitatea. Iar dacă au lungimea 7/8, ținuta va arăta și mai grațios.

Lungimea rochiei și a fustei

Lungimea rochiei nu neapărat trebuie să crească odată cu vârsta. În realitate, nu există standarde și reguli bătute în cuie. Totul depinde de preferințele tale și de starea corpului tău. Dacă te poți lăuda cu genunchi frumoși și picioare subțiri, de ce să nu porți o fustă peste linia genunchiului. Nu faci decât să-ți etalezi frumusețea, la urma urmei.

Același principiu este valabil și pentru fuste. O fustă midi poate fi purtată cu un cardigan, cu un sacou, o cămașă, o jachetă, o geacă și până și cu un pulover de cașmir.

Culoarea contează

Culorile ne influențează aspectul. Unele culori ne șterg câțiva ani de pe chip, iar altele ne fac să arătăm mai bătrâne. De regulă, culorile deschise întineresc, iar cele întunecate îmbătrânesc. Prin urmare, la 50+ se recomandă să îmbraci bluze și cămăși în tonuri deschise. Ele reflectă lumină spre față, mascând ridurile și pungile de sub ochi.

Alege cașmir

Eticheta 100% cașmir și o nuanță liniștitoare sunt garanția că puloverul îți va servi mulți ani înainte. Cașmirul este o țesătură moale și fină, nespus de confortabilă și, cel mai important, imună la uzura morală. Un pulover de cașmir nu se demodează niciodată și într-un mod misterios adaugă eleganță și senzualitate oricărei femei.

Pantofii

Pantofii cu toc gros îngreunează ținuta, arată demodat și bătrânesc. Alege un model mai subtil, în care să te simți bine, dar care să arate contemporan. Modelele de nuanțe închise (pentru sezonul toamnă-iarnă) și cele pastelate (pentru sezonul primăvară-vară) arată întotdeauna mai elegant decât cele cu acoperire lucioasă.

Jacheta Chanel

Jacheta din tweed, în stil Chanel, e o soluție ideală pentru doamne 60+. Datorită țesăturii dense, costumul e neobișnuit de confortabil, stilat și cât se poate de elegant. Acesta corectează silueta oricărei femei. Nu întâmplător, asemenea articole au fost purtate de Jacqueline Kennedy, Romy Schneider și prințesa Diana. Iar acum de Brigitte Macron și Anna Wintour.

Accesoriile

O ținută bine gândită înseamnă o armonie perfectă între texturi, accesorii și culori. Tonurile trebuie să se asocieze bine între ele, și cel important, să-ți completeze perfect tonalitatea feței și a părului.

Citește și: Rafinament prezidențial: 7 ținute desăvârșite ale Melaniei Trump