Boho – stilul libertății și al confortului: 14 ținute superbe pentru femei de 50-60 de ani!

Stilul boho sau boho-chic este un concept vestimentar perfect pentru femeile care duc un mod de viață liber și noncoformist. Acesta își trage rădăcinile din anii ’60-70 ai secolului trecut, când libertatea de exprimare cunoștea o adevărată revoluție atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Europa Occidentală.

Ce înseamnă stilul boho?

Stilul boho este un adevărat festival de culori. Acesta cuprinde accente boeme, multietnice, influențe hippie, dar și detalii moderne. Boho provine de la conceptul bohemian chic și se bazează pe elemente neconvenționale, pe libertate, creativitate, explozie de culoare, simț artistic și romantism.

Ținute boho femei 60 de ani

În ciuda aparențelor, boho nu e doar pentru fetișcanele libertine și pline de viață. La fel de bine, acest concept poate fi adaptat la stilul unei femei de 50-60 de ani, fără a pierde din farmec și eleganță, deoarece în el se regăsesc elemente delicate precum dantela, mătasea, inul și imprimeurile florale. O femeie îmbrăcată în stil boho, arată instantaneu mai tânără, grație prospețimii și expresivității aferente acestui concept.

Boho este un stil romantic, feminin, care are la bază expresia, creativitatea și îmbinarea de elemente. Culorile și texturile sunt potrivite armonios și se completează perfect una pe alta. De altfel, principiul cheie al acestui stil e versatilitatea elementelor și posibilitatea de ale combina după bunul tău plac.

Ținute pentru femei de 60 de ani în stil boho

Un alt element cheie este confortul. Cum altfel? Toți cei care duc o viață boemă apreciază confortul, libertatea și plăcerile vieții. Și dacă o viață boemă nu se încadrează în conceptul femeii contemporane, un stil vestimentar boem este întotdeauna binevenit.

Bluzele libere, pantalonii largi, rochiile vaporoase, pantofii cu toc gros, coafurile nițel neglijente, sunt și practice și elegante în același timp. Fiindcă dacă îmbini totul corect, nu ai cum să arăți ridicol și deplasat.

Stilul boho-chic abundă de culori vibrante, începând cu albastru, mov, verde și terminând cu auriu, galben și roșu. Însă include și tonuri calde, pastelate sau pământii. Important e să nu încarci ținuta cu prea multe culori, 2-3 tonuri fiind suficiente.

Nu există reguli stricte atunci când vorbim de boho. Totul depinde de imaginația și creativitatea ta. Poți îmbrăca o tunică din tricot cu mărgele sau fire de bumbac, completată cu pantaloni largi, ochelari mari și accesorii masive pe mână.

Dar la fel de bine poți purta fuste lungi, vaporoase, curele late, colanți, veste din blană ecologică, cardigane croite lejer, bluze în stil național, ghete, bocanci sau pantofi cu toc gros. Paleta de opțiuni este aproape nesfârșită.

Un alt element cheie sunt accesoriile. Spre deosebire de alte stiluri vestimentare, boho pune accentul pe accesorii mari, stilate, care ies în evidență și îți subliniază individualitatea. Acesta include brățări, pandantive, coliere, curele, cercei, perle, ochelari de soare și cele mai diverse bijuterii.

Stilul boco-chic modern

Boho e stilul care ne amintește cât de frumoasă este viață și că trebuie să trăim cu plăcere fiecare moment. Liber, nonconformist, asemenea unei păsări în zbor.

De altfel, chiar și culoarea neagră poate fi integrată în stilul boho, datorită croielii și texturii specifice a materialului. Dar ai grijă cu astfel de experimente, fiindcă riști să arăți ușor deplasat. Ținuta trebuie gândită în cele mai mici detalii.

Din fericire, stilul boho-chic a revenit în forță în anul 2021, când cu toții avem nevoie de o pată de lumină în aceste vremuri întunecate. Dacă nu în viață, măcar în vestimentație.

Citește și: Garderoba femeii de 60 de ani: 16 ținute stilate ca să arăți mereu tânără și elegantă!