Femeia elegantă poartă pietre naturale: Iată cum să le porți și cu ce să le asortezi

Bijuteriile sunt un element nelipsit din garderoba femeii moderne. Mai ales cele din pietre naturale, care arată scump, elegant, armonios și nu se demodează niciodată. Pietrele naturale au un farmec aparte. Unele femei cred în puterea lor și le folosesc ca talismane, unele își exprimă individualitatea prin ele, iar altele le folosesc doar pentru frumusețe. Și cu siguranță ele te vor face frumoasă.

Ce fel de pietre naturale există?

Atunci când vorbim de bijuterii există o mulțime de clasificări. Dar toate pot fi grupate în trei categorii esențiale: pietre prețioase, pietre semiprețioase și imitații.

Pietrele prețioase sunt cele mai apreciate, dar sunt cele mai scumpe. Diamantele, safirele, smaraldele pot transforma complet orice ținută și se numără printre atributele autentice ale unei lady.

Pietrele semiprețioase sunt la fel de elegante, dar costă mai puțin. Acest grup de minerale include ametiste, topaze, crisolite etc.

Imitațiile sunt cele mai ieftine și sunt apreciate cel mai puțin. În pofida denumirii, și ele sunt naturale, dar doar pretind a fi scumpe. Cu toate acestea, chiar și ele pot să arate stilat. Pentru că mai întâi de toate contează fasonul și apoi originea și raritatea mineralului.

Ce fel de bijuterii să porți?

În magazine și târguri poți găsi o mare varietate de bijuterii din pietre naturale. Gama include mărgele, inele, brățări, coliere, pandantive, agrafe, cercei etc.

Mărgele

Margelele din pietre naturale sunt la mare căutare. Ele sunt un accesoriu universal, care arată bine atât în viața de zi cu zi, cât și la birou. Mărgelele au diferite forme, diferite culori și sunt confecționate din diferite pietre: jasp, chihlimbar, malachit, turcoaz, agat, perle și alte pietre prețioase.

Broșe

Dar cât de elegant arată broșele. Chiar și cea mai modestă rochie va arăta grozav dacă o înfrumusețezi cu o broșă din pietre naturale. Broșele sunt un simbol al eleganței și minimalismului, de aceea se asortează cel mai bine cu ținute simple. De cele mai multe ori, pietrele sunt încadrate în cadre metalice elegante.

Cercei

Și să nu uităm de cercei. Cerceii pot înfrumuseța orice ținută. Mai ales modelele din pietre naturale. Cerceii pot fi purtați ca element distinct sau ca parte a unui set de bijuterii. Totodată, nu se recomandă să porți cercei cu pietre diferite.

Inele

Inelele cu pietre naturale sunt foarte populare. Atât inelele masive, cu piatră mare, cât și inelele fine, cu pietre mici. Dacă îți place să porți inele cu pietre, ține cont de faptul că acestea trebuie să fie singurul accesoriu de pe mână (pe lângă inelul de căsătorie).

Pandantive

Pandantivele din pietre naturale servesc adesea ca amulete. Poate fi vorba de o piatră mare într-un cadru metalic sau de un pandantiv metalic, decorat cu pietricele mici. Multe femei poartă pandantive din pietre brute sau prelucrate foarte puțin.

Brățări

Brățările nu se demodează niciodată. Mai ales cele din pietre naturale. Ele îți vor face ținuta mai grațioasă și îți vor pune în valoare rafinamentul. În dependență de stil, brățările din pietre naturale pot fi asortate cu ținute casual sau ținute de seară.

Cum să alegi bijuteriile în funcție de aură?

Se spune spune că diferite bijuterii emană diferite radiații energetice și ajută la diferite probleme.

De exemplu, aventurina – un cuarț galben închis, pătat cu auriu – ajută femeile să-și regăsească echilibrul emoțional după despărțire. Acvamarinul crește nivelul de empatie și capacitatea de a înțelege mai bine oamenii.

Ochiul de pisică este o amuletă puternică împotriva deochiului și ajută la menținerea sănătății emoționale. Chihlimbarul calmează spiritele, iar crizolitul oferă purtătorului înțelepciune în luarea deciziilor.

Cum să alegi bijuteriile în funcție de ten?

Dacă ai o tonalitate caldă a feței ți se potrivesc bijuterii cu pietre de chihlimbar, jasp, turcoaz sau topaz. E bine când culoarea bijuteriilor completează culoarea ochilor și intră în contrast cu tonalitatea pielii.

Femeilor cu părul castaniu, cu ochii deschisi și pielea măslinie li se potrivesc bijuteriile cu turcoaz albăstrui, acvamarin, cuarț roz, agat verde etc.

Roșcatelor le stă bine cu granat, chihlimbar transparent, topaz auriu, ochi de tigru și smarald.

Iar brunetelor li se potrivesc bijuteriile strălucitoare precum lapis lazuli, zirconiu, cristal de stâncă.

Și nu uita de perle care arată feminin, elegant și grațios. Mai ales la vârsta când pielea devine palidă, iar ochii mai puțin expresivi.