Mirosul plăcut ademenește: 4 obiceiuri ale femeilor care miros întotdeauna bine!

Mirosul este cel mai vechi din toate cele 5 simțuri și creează cele mai durabile asocieri. Totodată, acesta comunică o groază de informații. Nu simțim doar niște arome, ci le analizăm, le comparăm, le evaluăm și tragem o concluzie. Chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru. Creierul are nevoie de câteva secunde ca să proceseze toate aceste informații și să genereze o reacție. Deseori conștiința rămâne în urmă și nici măcar nu înțelegem de ce unele lucruri ne ademenesc, iar altele ne resping.

Aromele emanate de femei sunt simțite și interpretate la nivel senzorial și biochimic de către bărbați. Iar finalitatea acestei analize involuntare este fie atracția, fie respingerea potențialului partener. Iar unul și același miros, poate fi plăcut pentru unii și respingător pentru alții.

Dacă era altfel, producătorii de cosmetice de mult erau să identifice formula ideală, capabilă să te transforme într-o zeiță și restul aromelor ar fi devenit inutile. Din fericire, o astfel de formulă nu există.

Pentru a crea o impresie bună asupra sexului opus și a mirosi întotdeauna bine, trebuie să înțelegi cum funcționează fiziologia ta, dar până atunci, poți apela la câteva trucuri ușor de urmat, ca să păcălești biologia.

#1. Fă duș cât mai des

Pentru sexul opus nu există o aromă mai plăcută decât mirosul natural al corpului. Prin urmare, orice miros străin, care denaturează aromele firești trebuie neutralizat. Transpirația nu are miros, pentru că în esență e vorba de apă. În schimb, miros bacteriile care interacționează cu secreția eliminată de organism. Și cea mai simplă modalitate de a combate mirosul acestora, este să faci duș.

#2. Parfumul este de prisos

Parfumul a fost inventat în Franța în perioada când igiena era atât de proastă încât era nevoie de ceva care să mascheze cât de cât duhoarea. În prezent, femeile nu mai au nevoie de el, inclusiv din motivele enumerate mai sus. Aromele artificiale inhibă mirosul tău natural și te fac mai puțin atrăgătoare pentru potențialii parteneri. Iar un parfum puternic și persistent respinge pe toată lumea, indiferent de sex. În principiu, poți aplica o cantitate mică de parfum pentru o aromă discretă și ademenitoare, dar fără excese.

#3. Folosește deodorante

În loc de parfum, poți folosi deodorante, care te protejează de transpirație și îți mențin pielea uscată pe tot parcursul zilei. Apropo, îți sugerăm să folosești un deodorant roll on, deoarece are o aromă mai fină, abia sesizabilă, dar în schimb te ajută să păstrezi senzația de prospețime pentru mai mult timp.

#4. Neutralizează cauza mirosului neplăcut

Fii atentă la alimentație. Mirosul corpului depinde de ce produse consumi. Dacă dieta ta conține alimente grase, prăjite sau picante, mirosul va fi unul corespunzător. Totodată, din cauza lor, poți crește în greutate, iar o persoană cu kilograme în plus, transpiră mai abundent, fapt care provoacă un miros neplăcut și respingător. Mirosul înțepător poate fi provocat și de afecțiunile fungice ale picioarelor, tulburări ale glandei tiroide, carii sau ulcer gastric. Nu ezita să consulți un terapeut.

Odată ce ai scăpat pentru totdeauna de mirosul neplăcut și ai rămas doar cu ce te-a înzestrat natura, nu-ți rămâne decât să zâmbești larg și să te bucuri de viață și de atenția bărbaților care te înconjoară!

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără – 30 de trucuri sănătoase ca să arăți mai tânără după 45 de ani!