Balayage pentru părul scurt: 12 idei strălucitoare pe care trebuie să le încerci !

De-a lungul anilor, tehnica de evidențiere nu și-a pierdut relevanța, ci, dimpotrivă, a căpătat diverse versiuni. Unul dintre acestea este balayage. Astăzi vă vom prezenta opțiunile de execuție a tehnicii pe părul scurt. Pentru început, să ne dăm seama ce este.

Caracteristicile tehnicii balayage

Tehnica balayage este, fără îndoială, diferită de altele: shatush și ombre. În timpul tehnicii balayage, capetele părului și șuvițele ies în evidență cu culoare, începând de la mijloc. Fiecare șuviță este vopsită după forma „V”. Adică, părul lateral este mai întâi vopsit, iar apoi vârful șuviței. Tranzițiile pot fi ascuțite sau netede.

Avantajele și dezavantajele vopsirii părului

Sexul frumos înțelege că colorarea monocromatică pierde încet teren și nu mai este la modă. Astfel, ar trebui să iei în considerare beneficiile colorării de tip balayage.

– Potrivit pentru diferite lungimi de șuvițe, inclusiv cele scurte;

– Capabil să creeze o imagine atât clasică, cât și extravagantă;

– Face părul voluminos și strălucitor;

– Nu necesită o ajustare constantă a culorii, în special pe părul scurt, iar acest lucru este foarte convenabil;

– Ascunde unele defecte în forma feței: o bărbie grea sau pomeți largi;

– Vizează expresivitatea coafurii.

Sunt multe beneficii și este grozav. Cu toate acestea, ca orice altă tehnică, balayage are dezavantajele sale. În primul rând, procedura durează mult. În al doilea rând este dificil în execuția sa. Așadar, există toate riscurile de a obține o tunsoare stricată în loc de o imagine spectaculoasă. Prin urmare, este recomandat să consulți un specialist.

Cui i se potrivește această tunsoare ?

După cum am spus mai devreme, balayge arată grozav pe părul scurt. În general, lungimea părului nu contează. Cel mai important este structura și tipul de păr. Această tehnică este aproape impecabilă. Este potrivită pentru părul subțire și casant, cu lipsă de strălucire. Acest lucru este deosebit de important pentru domnișoarele, pe care natura nu le-a înzestrat cu păr gros și sănătos. Balayage, în acest caz, rezolvă toate problemele simultan.

Dintre toate cele trei tehnici de evidențiere enumerate, balayage este cea mai  optimă și câștigătoare opțiune pentru părul scurt. Și cel mai interesant lucru este că nu trebuie să alegi o nuanță apropiată de culoarea principală. Culorile strălucitoare și saturate sunt întotdeauna la modă. Ele atrag atenția și ne fac viața mai colorată.

Dar tu ai opta pentru acest tip de tunsori ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !