Au fost identificate principalele cauze ale căderii părului la femei

Căderea părului este o problemă gravă pentru multe femei, care deseori după ce se piaptănă își văd pe pieptene sute de fire din podoaba capilară. Este normal ca părul să cadă, însă dacă cade în acces, atunci acest moment este primul semn spre o problemă.
Potrivit specialiștilor, pierderea a aproximativ o sută de fire de păr pe zi este norma. Ar trebui să fii îngrijorător dacă cad mult mai multe fire de păr.

Căderea părului de la rădăcină poate fi cauzată de următoarele:

1.Deficiență de fier. Fasolea, lintea, carnea de vită și legumele cu frunze verzi închise ar trebui incluse în dietă.

2.Lipsa de cupru. Este unul dintre cele mai importante oligoelemente necesare creșterii părului. Cu deficiența sa, căderea părului poate fi combinată cu apariția părului cărunt timpuriu.

3.Dezechilibrul hormonal. De regulă, apare pe fundalul rezistenței la insulină. Problema poate fi rezolvată prin normalizarea greutății și alimentația corectă.

4.Deficitul de proteine. Principalele motive pot fi scăderea acidității sucului gastric și afectarea funcției hepatice. În primul caz, proteinele sunt slab absorbite, în al doilea, sunt slab sintetizate.

5.Stres. Specialiștii explică că atunci când o persoană este stresată, glandele suprarenale produc hormonul cortizol. „El inhibă sinteza acidului hialuronic și a proteinelor care fac părul elastic, strălucitor și gros”.

6.Deficiență de zinc și siliciu. În lipsa primului mineral, pigmentarea pielii poate fi perturbată și poate apărea o erupție cutanată, iar o persoană este, de asemenea, predispusă la răceli frecvente. Deficitul de siliciu se manifestă prin riduri timpurii, piele zbârcită, păr și unghii subțiri și fragile.