Au făcut-o din nou: Două prietene din SUA au demonstrat că stilul nu depinde de mărime – 24 de imagini noi!

Denise Mercedes și Maria Castellanos sunt două prietene care locuiesc în Statele Unite ale Americii și an de an demonstrează întregii lumi că standardele frumuseții sunt închipuite și nu fac decât să împingă mii de femei din întreaga lume în pragul disperării.

Aceste tinere curajoase rescriu regulile modei și prin propriul exemplu îndeamnă milioane de femei de pe tot globul pământesc să-și accepte frumusețea firească, fără să se plieze sub prejudecățile create, voluntar sau involuntar, de industria frumuseții.

Cu ceva timp în urmă am publicat un articol în care am comparat ținutele celor două femei, dar recent prietenele au surprins lumea din nou. Să vedem ce ne-au pregătit de această dată.

Deși au o morfologie complet diferită, cele două tinere sunt totalmente pe aceeași undă. Succesul lor colosal (2,5 mln urmăritori pe Facebook, 2,6 mln de urmăritori pe TikTok și 1,1 mln de admiratori pe Instagram) se datorează îndrăznelii cu care creează ținute identice noi.

Citește și: Scapă de aceste 10 prejudecăți și vei simți din nou gustul vieții, chiar și după 50 de ani

Principiul e simplu, cele 2 prietene inventează o ținută, o adaptează la propria mărime și fac poze exact în aceleași articole vestimentare, evidențiind diferența sau absența diferenței, de la caz la caz. Și, desigur, își împărtășesc rezultatele cu publicul larg pe TikTok, Facebook și Instagram.

Pe vremea când avea doar 16 ani, Denise (în dreapta) și-a expediat fotografiile la diverse agenții de modeling, dar a fost refuzată din motiv că era plinuță și minionă. În schimb, tânăra a descoperit posibilitățile oferite de Social Media și cu timpul s-a transformat într-o adevărată vedetă.

Femeia a devenit ambasadoare a trendului body positivity și chiar a lansat o campanie în spiritul acestei idei, numită becauseitsmybody (din eng. – pentru că e corpul meu) dedicată tuturor femeilor, indiferent de morfologia corpului.

Iar cu ceva timp în urmă, împreună cu amica sa, Maria Castellanos, Denise a lansat campania #StyleNotSize (stilul – nu mărimea), care sugerează cât de direct posibil că pentru a fi frumoasă contează gustul și simțul estetic, nu parametrii corpului.

Citește și: 6 femei supraponderale care au demonstrat că frumusețea nu depinde de figură

Ideea celor două femei a inspirat mii de persoane de toate vârstele, de pe toate continentele și continuă să o facă până în prezent. Femeile dezvăluie că principiile acestei mișcări sunt să te îmbraci în ceea ce îți place, să îți iubești corpul și să nu te compari cu alții. Cuvinte de aur. Femei de aur.

Denise dezvăluie că zilnic primește sute de mesaje pline de recunoștință de la urmăritoarele sale, pe care le ajută să se simtă mai frumoase și mai sigure pe sine. Femeile speră că succesul campaniei lor va influența modul în care funcționează industria frumuseții.

Citește și: 5 motive pentru care femeile nu se îmbracă stilat

Când aveam 16 ani, era greu să fiu subțire, mă simțeam întotdeauna presată de acest fapt și mi-aș fi dorit să am pe cineva pe care să pot urmări ca să devin mai puternică. Din păcate, în 2008 și acest lucru era destul de dificil. Mă bucur că totul se schimbă acum.”, afirmă eroina noastră.

Mi-aș dori ca femeile să fie exact cine sunt. Să nu se sfieze de corpul și identitatea lor. Vreau ca ele să spună: „Doamne, port acest top și arăt foarte bine! Vreau să simt că nimeni nu o să mă judece după felul în care mă îmbrac.”, dezvăluie Maria Castellanos.

Apropo, în Statele Unite ale Americii vânzările de haine de mărimi mari cresc într-un ritm de două ori mai mare decât piața de îmbrăcăminte în ansamblu. Potrivit unui raport publicat de Allied Market Research, piața globală de îmbrăcăminte plus size a atins valoarea de 480,99 miliarde USD în 2019 și se așteaptă să ajungă la 696,71 miliarde USD până în 2027.

Noi considerăm că experimentul celor două prietene frumoase și curajoase a fost mai mult decât inspirat – a fost strigător, în sensul bun al cuvântului. Toate pentru că frumusețea adevărată vine adânc din interior!

Citește și: Plinuță și scundă? Vei arăta impecabil dacă ții cont de aceste 8 trucuri!