Aceleași haine, forme diferite: Aceste 2 femei arată că stilul nu depinde de mărime!

Denise Mercedes și Maria Castellanos sunt două prietene din SUA, care demonstrează întregii lumi că standardele de frumusețe sunt închipuite și nu fac decât să împingă mii de femei în pragul disperării.

Aceste tinere rescriu regulile modei și prin propriul exemplu îndeamnă milioane de femei să-și accepte frumusețea firească, fără să atragă atenția la prejudecăți.

Deși arată complet diferit, cele două tinere sunt pe aceeași lungime de undă. Succesul lor (2,5 mln de urmăritori pe Facebook, 2,6 mln de urmăritori pe TikTok și 1,1 mln de admiratori pe Instagram) se datorează îndrăznelii cu care creează ținute identice pe siluete diferite.

Principiul e simplu: cele două prietene inventează o ținută, o adaptează la propria mărime și fac poze, evidențiind diferența sau absența ei. Și, desigur, se împart cu rezultatele lor pe TikTok, Facebook și Instagram.

Pe vremea când avea 16 ani, Denise și-a expediat fotografiile la diferite agenții de modeling, dar a fost refuzată pentru că era plinuță și minionă. În schimb, tânăra a descoperit posibilitățile oferite de Social Media și cu timpul s-a transformat într-o adevărată vedetă.

Femeia a devenit ambasadoarea trendului body positivity și chiar a lansat o campanie în spiritul acestei idei, numită becauseitsmybody (din eng. – pentru că e corpul meu) dedicată tuturor femeilor, indiferent de morfologia corpului.

Iar cu ceva timp în urmă, împreună cu prietena ei, Maria Castellanos, Denise a lansat campania #StyleNotSize (stilul – nu mărimea), care sugerează că pentru a fi frumoasă contează gustul și simțul estetic, nu parametrii corpului.

Ideea celor două femei a inspirat mii de persoane de toate vârstele, de pe toate continentele și continuă să o facă până în prezent. Femeile dezvăluie că principiile acestei mișcări sunt să te îmbraci în ceea ce îți place, să îți iubești corpul și să nu te compari cu alții.

Când aveam 16 ani, îmi era greu să fiu slabă, mă simțeam întotdeauna presată de acest fapt și mi-aș fi dorit să am pe cineva pe care să pot urmări ca să devin mai puternică. Din păcate, în 2008 și acest lucru era destul de dificil. Mă bucur că totul se schimbă acum.”, dezvăluie Denise.

Mi-aș dori ca femeile să fie exact cine sunt. Să nu se sfieze de corpul și identitatea lor. Vreau ca ele să spună: „Doamne, port acest top și arăt foarte bine! Vreau să simt că nimeni nu o să mă judece după felul în care mă îmbrac.”, spune Maria Castellanos.

Citește și: Moda plus size: Ce stiluri și tunsori să EVIȚI dacă ești plinuță!