Arta makeup-ului: 5 tipuri de machiaj pentru toate ocaziile!

Cum să faci un machiaj permanent, care să fie atrăgător, dar în același timp agreabil pentru birou? Cum alegi machiajul la prima întâlnire? Care e diferența dintre un machiaj de zi și unul de seară? Cum să nu exagerezi cu makeup-ul? Ce trucuri de frumusețe vor surprinde publicul la o petrecere de seară? Astăzi, împreună cu tine, răspundem la toate acest întrebări!

Machiajul de zi pas cu pas

Machiajul de zi se diferențiază de alte tipuri de machiaj prin faptul că este ușor de realizat și arată foarte natural și firesc. Acesta poate fi atât neutru, cât și accentuat. Pentru realizarea unui machiaj de zi natural poți folosi nuanțe moi și umbre în tonuri bej, maro și gri. Mai întâi aplică pe suprafața pielii un fond de ten ușor sau pudră compactă, după care adaugă puțin fard de culoare roz-cremos.

Odată ce te-ai isprăvit cu obrajii, ai grijă să conturezi atent sprâncenele cu un creion și o pensulă, dar nu uita de gene, pentru a evidenția frumusețea ochilor. În cazul unui machiaj de zi simplu, poți renunța la umbre în favoarea unei baze de machiaj bej pe întreaga pleoapă. Pentru buze, îți sugerăm să alegi nuanțe delicate, translucide, fără să-ți fie frică să experimentezi cu sclipiciul.

Citește și: 7 trucuri de machiaj prin care să-ți transformi neajunsurile în avantaje

Idei de machiaj pentru birou

Machiajul pentru birou sau afaceri diferă de cel din timpul zilei prin claritatea liniilor și accente care fac fața mai expresivă. De exemplu, sprâncenele trebuie să aibă o formă perfectă, să fie desenate frumos, uniform, cert, pentru a scoate în evidență disciplina și seriozitatea în mediul de afaceri. O săgeată similară, la fel de accentuată, executată în tonuri întunecate se potrivește și ochilor tăi. Dar ai grijă să nu exagerezi cu extensia genelor. Mai bine răsucește-le cu un ondulator și apelează la un rimel cu efect de alungire.

În ceea ce privește tenul, începe de la lumini și încheie cu umbre, dar fii atentă la alegerea fondului de ten. De regulă, iluminarea de birou este rece, iar chipul capătă un ton palid-albăstrui. Pentru a combate acest efect și a arăta atrăgător optează pentru pudră de nuanță mai caldă sau un fond de ten cu pigment galben-deschis.

Citește și: Oficial și elegant: 30 de idei pentru manichiură de birou

Idei de machiaj pentru prima întâlnire și o seară romantică

Pentru prima întâlnire folosește fard de culoare liliachie sau roz pal, un iluminator cu strălucire subtilă, un simplu creion pentru ochi și un singur tip de umbre. Genele pot fi alungite sau extinse la discreția ta. De asemenea, poți folosi un corector lichid pentru cearcăne pentru a înlătura semnele de oboseală. Totodată, îți sugerăm să dai densitate genelor cu un creion gri, maro sau negru, după care poți să ștergi liniile cu o pensulă pentru a face zona mai transparentă.

Cu un fard potrivit (bej-satinat, liliachiu-pal, fumuriu sau roz-auriu) aplicat pe întreaga pleoapă superioară și în dosul pleoapei inferioare, poți obține efectul unor ochi expresivi, luminoși și strălucitori, după care poți să apelezi la rimelul tău preferat. La această etapă este important să pui accentele corect – colțurile interioare ale ochilor, partea superioară a pomeților, puntea nazală și marginea buzei superioare. Nu ezita să adaugi fard pe obraji și luciu cu aromă de pepene galben sau zmeură pe buze.

Citește și: Idei de make-up pentru ochi care te vor face să arăți senzațional

Idei de machiaj de seară pentru petrecere

Fii atentă cu acest tip de makeup! De ce? E foarte ușor să exagerezi. Petrecerea poate avea loc pe neașteptate, iar tu ești machiată deja. Nici într-un caz nu aplica al doilea strat de machiaj! Curăță complet fața și prepară o mască hidratantă pe care să o porți pentru cel puțin 5 minute ca pielea să se revitalizeze. Apoi aplică un fond de ten, de preferat cu particule strălucitoare, pentru un chip mai luminos. După care accentuează cu un iluminator partea superioară a pomeților și zonele de sub sprâncene, deasupra buzei superioare și puntea nasului. Pentru machiajul ochilor poți folosi umbre strălucitoare și un creion cu care să evidențiezi marginile interioare ale pleoapelor, pentru a sublinia forma ochilor.

O petrecere de seară este ocazia potrivită pentru a apela la gene false. Îndoaie genele cu un ondulator și de la margini spre mijloc poți aplica 6-7 smocuri suplimentare, pe care le poți vopsi împreună cu genele și obține mai mult volum. Iar pentru buze îți recomandăm să utilizezi un luciu transparent sau ușor nuanțat, care arată foarte senzual la lumina serii.

Citește și: Trucuri pentru un machiaj perfect, pe care le ascund make-up artiștii cu experiență!

Idei de machiaj artistic și extravagant

Cel puțin o dată în viață trebuie să încerci un machiaj cu adevărat artistic și extravagant, potrivit pentru petreceri tematice, Halloween sau Anul Nou. Principala tendință în acest sens este machiajul Smokey Eyes (Ochi fumurii). De asemenea, îți sugerăm să selectezi umbre care intră în contrast cu culoarea hainelor tale, de exemplu, roșu, verde, violet, galben sau albastru. Sprâncenele pot fi și ele colorate.

Nu-ți fie frică să experimentezi și să combini diferite nuanțe și texturi. Dacă folosești cosmetică profesionistă, știi bine că paletele și varietatea de pigmenți îți permit să creezi de una singură nuanțe interesante, fără pierderi în ceea ce privește calitatea makeup-ului. Nu uita și de texturile cremoase, care pot fi folosite ca bază pentru diferite pudre, ca acestea să reziste în timp.

Citește și: Lecția de make-up: 5 Greșeli în machiajul ochilor pe care să nu le mai faci!