Arta de a trăi frumos: 5 motive pentru care franțuzoaicele arată mai bine decât noi!

Când te uiți la franțuzoaice ai impresia că au o mie de moduri de a arăta întotdeauna grozav. Cine a fost în Franța știe că franțuzoaicele sunt altfel. Ele au un rafinament nativ pe care știu să îl evidențieze, iar stilul face parte din cultura națională a lor.

În rest, franțuzoaicele nu se deosebesc cu nimic de restul femeilor. Dar toate femeile trebuie să învețe de la ele ce înseamnă atitudinea și reverența față de frumusețea și sănătatea lor. Iată de ce ele arată mai bine decât noi.

#1. Franțuzoaicele adoră să se răsfețe

Viața este o comoară pe care trebuie să o prețuim. Munca, soțul, copiii, afacerea, obligațiile familiale – toate sunt importante. Însă, din când în când trebuie să iei o pauză și măcar pentru câteva ore să te gândești numai la tine.

Răsfață-te: SPA, yoga, o pereche nouă de pantofi, un pahar de vin, o cutie de ciocolate, o vizită la teatru, câteva ore de somn în plus etc. Găsește ceea ce-ți place și adaugă un pic de culoare în rutina cotidiană. Franțuzoaicele nu se simt vinovate dacă aleg să meargă la o expoziție sau să se întâlnească cu prietenii în loc să facă curat. Ele știu să-și trăiască viața din plin.

#2. Franțuzoaicele știu că femeile au umeri fragili

Franțuzoaicele nu sunt nici leneșe, dar nici muncitoare. Ele muncesc atât cât se cere și deseori lasă povara financiară pe umerii bărbaților. Pentru că umerii femeilor sunt fragili. Franțuzoaicele nu se vor sacrifica nici pentru carieră, nici pentru copii.

O franțuzoaică nu va suna acasă să vadă dacă copilul a luat masa când s-a întors de la școală sau dacă soțul a găsit oala cu supă. La muncă contează doar munca. Totodată, femeile franceze nu lucrează peste program, la domiciliu sau în weekend. Franțuzoaicele reacționează la oboseală și stres în mod diferit de restul lumii. De fapt, ele nu obosesc. Mai bine zis, nu lucrează până nu mai pot.

#3. Franțuzoaicele știu că nu există oameni perfecți

Fiecare franțuzoaică este sigură de frumusețea ei, chiar dacă nu arată perfect. Pentru că dacă vrei să fii frumoasă, trebuie să te simți frumoasă. Strungăreață la dinți? – Ai un zâmbet cochet. Nasul mare? – În schimb ce ochi frumoși! Picioare strâmbe? – Dar cine le are drepte? Franțuzoaicele își iubesc corpul și știu să-l aprecieze la adevărata valoare.

În Franța există un termen care descrie perfect filosofia lor – “jolie laide“, ceea ce se traduce ca “urâțică drăguță“. Cu alte cuvinte, franțuzoaicele nu se sfiesc să se accepte așa cum sunt și știu mai bine ca oricine să-și evidențieze rafinamentul.

#4. Franțuzoaicele știu că pot să arate bine la orice vârstă

În Franța este general acceptat că după patruzeci de ani vine a doua tinerețe. Pentru femeile franceze nu există tabuuri. Ele pot să îmbine stiluri, fasoane și culori diferite. În Franța nu există conceptul de „haine potrivite vârstei”. Mama și fiica se pot îmbrăca la fel.

Este clar că odată cu înaintarea în vârstă, gustul și capacitățile financiare se schimbă și, de multe ori, femeile 50+ aleg un stil clasic și conservativ. Dar nici într-o altă țară din lume nu vei întâlni atâtea femei trecute de 50 de ani îmbrăcate în rochii mulate și pantaloni strâmți.

#5. Franțuzoaicele nu se tem să îmbătrânească

Dacă în țara noastră la 70 de ani o femeie este considerată bătrână, atunci în Franța la această vârstă femeile duc o viață destul de activă. Se îmbracă stilat, participă la evenimente, călătoresc.

Nici vorbă de plictiseală sau descurajare. Potrivit experților în naturopatie, elixirul tinereții are la bază trei ingrediente: nutriția, mișcarea și starea emoțională a unei femei. 

Citește și: Mănâncă și slăbește: 5 alimente care „ard” grăsimile văzând cu ochii!