Aplică parfumul corect: 8 trucuri simple ca să miroși întotdeauna plăcut!

Femeile au o relație strânsă cu parfumurile. Fiecare parfum are ceva de spus. Fiecare notă din el este ideală pentru o anumită femeie. Și fiecare femeie se exprimă printr-un anumit parfum. Dar cum să-l găsești pe cel potrivit? Și odată ce l-ai găsit. Cum să-l aplici în mod corect? La aceste întrebări, vom încerca să răspundem în continuare.

Parfumuri tari și persistente

Fiecare parfum își are farmecul său individual. Unele sunt delicate și volatile, în timp ce altele sunt persistente și cât se poate de expresive. Unele își pierd efectul în câteva ore, iar altele îți pot servi întreaga zi. De regulă, aromele citrice se estompează rapid, iar cele lemnoase durează mai mult. Prin urmare, pentru a menține aroma plăcută și ademenitoare pe tot parcursul zilei, merită să le alegi pe cele din urmă.

Cât de des să te dai cu parfum?

Totuși, chiar și cel mai scump parfum nu își poate păstra proprietățile timp de o zi. După 5-6 ore, acesta începe să-și piardă din intensitate și trebuie actualizat. Aici trebuie să fii deosebit de atentă, deoarece un miros pronunțat și puternic poate strica impresia chiar și cu cel mai fin parfum. De obicei, 1-2 stropiri sunt mai mult decât suficiente.

Păstrare parfumuri

Există câțiva factori care afectează longevitatea unui parfum: căldura, umiditatea și vibrațiile. Ca să-și mențină proprietățile cât mai mult, parfumul trebuie păstrat într-un loc răcoros și uscat. Și nu-l scutura fără motiv.

Aplicarea corectă a parfumului

Există patru recomandări cheie:

– Cel mai potrivit moment pentru a te da cu parfum este imediat după duș. Datorită faptului că pielea este hidratată, aroma se îmbibă mai bine ca de obicei.

– Dacă ai de gând să aplici parfumul pe haine, nu folosi balsamuri și detergenți cu arome puternice, fiindcă din această confruntare a miresmelor vei avea de pierdut numai tu.

– Dacă vrei să aplici parfumul pe piele, dar nu ai timp să faci duș, hidratează zonele corespunzătoare cu ajutorul unei creme.

– În goana după un parfum cât mai persistent, multe femei încep să frece zona unde s-au dat cu parfum, dar o astfel de tehnică nu face decât să denatureze aroma acestuia. Parfumul trebuie să fie absorbit în mod natural de piele, prin urmare, lasă-l să se usuce.

Unde aplicăm parfumul?

De regulă, parfumul se aplică pe gât și la încheietura mâinii. Însă multe femei habar nu au că există câteva zone mult mai avantajoase: pieptul, abdomenul, pielea din spatele genunchilor și zona de după urechi. Aceste zone nu sunt deloc evidente, dar au o trăsătură comună – păstrează bine căldura. Iar căldura corporală ajută la difuzarea uniformă a mirosului.

Uleiuri esențiale cu miros plăcut

De altfel, mirosul plăcut nu e dat numai de parfumuri. Produsele de îngrijire contemporane au evoluat foarte mult, astfel încât un miros delicat, subtil și durabil este dat chiar și de un gel de duș bun, de diferite loțiuni, balsamuri, deodorante și uleiuri corporale. Deci nu ezita să le folosești.

Citește și: Secretele unui miros plăcut: 5 sfaturi simple ca să miroși bine în orice circumstanțe!