Antrenează-ți toți cei 27 de mușchi ai mâinilor cu aceste 10 exerciții simple

Dacă petreci mult timp în fața calculatorului tastând sau pur și simplu vrei să ai niște mâini mai puternice, aceste exerciții sunt pentru tine.

1. Imaginează-ți că practici cu sine skandenberg, prinde-ți palmele și încearcă cu o mână s-o dai la pământ pe cealaltă. Schimbă poziția: mai întâi dreapta deasupra, apoi stânga.

2. Strânge cât mai tare pumnul, după care desfă brusc degetele. Fă mișcarea de câte ori crezi că e cazul.

3. Lipește palmele, de parcă ai vrea să te rogi zeilor să-ți dea putere în mâini. Totodată, opune rezistență, de parcă ai vrea să le dezlipești.

4. Ia un prosop și încearcă să-l storci. Menține mâinile încordate cât de mult poți.

5. Dacă ai o bară de care să agăți un tricou murdar sau unul pe care vrei să-l arunci va fi perfect pentru brațele tale. Trebuie să încerci să-ți ridici corpul, ținându-te cu mâinile ca în imagine.

6. Dacă ai un flexor, nu uita să-l utilizezi cât mai des, chiar și atunci când ești la birou.

7. Acest exercițiu s-ar putea să-ți amintească de copilărie. Aproape fiecare dintre noi l-a practicat ( mai ales femeile). Tot de ce ai nevoie este un elastic. Începe cu 8-10 mișcări. Când vei putea desface degetele de 12-15 ori, vei trece la un elastic mai rigid.

8. Ridică coatele la nivelul umerilor, ținând mâinile legate ca în imagine și trăgând în lateral cu toată puterea.

9. Ca să-ți antrenezi bine articulațiile mâinilor vei avea nevoie și de greutăți. O ganteră va fi potrivită (pentru început de 1-2 kg). Apucă de un capăt și execută mișcări circulare.

10. Un exercițiu asemănător poți executa și cu scaunul, în cazul în care cu gantera te-ai descurcat bine.