Alungă durerea de spate: 5 exerciții care mențin spatele sănătos!

Majoritatea femeilor au dureri de spate. Joburile statice din multinaționale, urmate de odihna în fața televizorului și obiceiurile greșite de a face curat – toate acestea ne afectează postura și sănătatea coloanei. În consecință, tot mai multe femei suferă de afecțiuni ale spatelui, de cele mai multe ori, din cauza propriilor obiceiuri. Iată câteva exerciții care vor remedia această problemă.

Exerciții pentru întreținerea coloanei

Primul exercițiu – așează-te pe spate cu fața în sus, genunchii îndoiți, tălpile pe sol, brațele în lateral la 90 de grade, palmele pe sol. Din această poziție lasă genunchii în partea dreaptă și rotește capul în sens opus. Iar apoi, repetă exercițiul în cealaltă direcție. Mișcările se efectuează alternativ, iar numărul de repetări variază de la 6-12 în fiecare sens.

Al doilea exercițiu începe din așezat pe spate cu fața în sus, genunchii îndoiți, tălpile pe sol, brațele lăsate în jos cu palmele pe sol. Trage ambii genunchi la piept, ajutându-te de brațe, menține 5 secunde fără a ridica bazinul de la saltea, după care revino în poziția inițială cu tălpile pe sol. Lucrează de 5-6 ori cu mențineri de 5 secunde.

Al treilea exercițiu începe din poziția așezat pe spate cu fața în sus, genunchii îndoiți, tălpile pe sol, brațele ușor flexate, coatele la 90 de grade. Din această poziție ridică bazinul de la saltea, menține 5 secunde, apoi revino ușor în poziția inițială. Efectuează 5-6 repetări cu mențineri de 5-6 secunde.

Al patrulea exercițiu începe din patrupedie, sprijin pe palme și pe genunchi, privirea în față. Extinde piciorul drept trăgând de vârf spre tibie și menține poziția timp de 3 secunde, apoi revino în poziția inițială. Schimbă piciorul. Se lucrează alternativ, câte 6 repetări în fiecare sens.

Al cincilea exercițiu începe din patrupedie, sprijin pe palme și pe genunchi, privirea în față, palmele la nivelul umerilor. Lasă bazinul pe călcâie cu palmele cât mai întinse în față și din această poziție cu palmele deplasează-te ușor spre stânga și menține la capăt 3 secunde. Apoi fă aceeași mișcare în partea dreaptă.

Sursă imagini: Bio Ortoclinic Youtube