Alege să fii frumoasă: 5 remedii naturale pentru pielea uscată!

Atunci când pielea se usucă și își pierde netezimea de odinioară, începem să o tratăm. Uleiuri, creme, balsamuri, măști, seruri, săpunuri și alte minunății. Toate costă bani. Nu și dacă le pregătești acasă. Remediile naturale pentru piele sunt ieftine, eficiente și sănătoase. Iată câteva rețete care vor reda tenului tău strălucirea de odinioară.

Remedii naturale pentru ten obosit

#1. Terciul de ovăz

Fulgii de ovăz sunt bogați în carbohidrați, fibre, proteine și grăsimi. Aceștia reprezintă o sursă excelentă de antioxidanți, care ajută la scăderea tensiunii arteriale, au efect antiinflamator și contribuie la regenerarea pielii – dacă îi mănânci.

Dar dacă îi aplici pe piele, fulgii pot fi folosiți la prepararea unui scrub pentru ten gras. Datorită lor, pielea devine mai tânără și mai tonificată. Pentru a prepara masca, amestecă 100 de grame de fulgi de ovăz mărunțit cu 30 de ml de apă și aplică amestecul pe piele timp de 15-20 de minute.

#2. Mierea

Pentru netezirea ridurilor adânci, amestecă o lingură de ulei de pește cu o lingură de miere. Aplică masca pe față timp de 20-30 de minute și îndepărteaz-o cu un prosop de hârtie. Apoi clătește-ți fața sub un jet de apă caldă.

Masca poate fi aplicată la 3-5 zile și este ideală pentru curățarea pielii de impurități, are efecte antiseptice și antibacteriene, menține tenul hidratat și contribuie la reducerea ridurilor.

#3. Aloe și castraveți

Femeile care au avut probleme cu tenul știu că aloe are un efect de regenerare mai bun decât loțiunile de îngrijire a pielii. Compușii ei au proprietăți antiinflamatoare, calmante, regenerante, care refac bariera hidrolipidică a dermei, hidratează pielea și protejează membranele celulare de efectul reacțiilor oxidative.

O mască cu aloe și castraveți hidratează pielea și poate fi aplicată chiar și peste pleoape. În plus, sucul de aloe poate fi folosit pentru a îmbunătăți starea părului.

#4. Sarea de mare

Sarea de mare a devenit un demachiant popular pentru piele. Ea purifică tenul, întărește membranele celulare ale pielii, datorită cărora pielea rămâne rezistentă, netedă și elastică. DAR ca să fie eficientă, nu trebuie amestecată cu apă, ci cu o bază lichidă vâscoasă – de exemplu, cu ulei de pește sau cu miere.

#5. Pelinul

În pofida gustului amar și mirosului înțepător, pelinul este un remediu excelent pentru piele. Pelinul contribuie la curățarea pielii de impurități, are efecte antiseptice și antibacteriene și se descurcă excelent cu acneea. Pentru asta, se prepară o infuzie din frunze proaspete sau uscate de pelin și se folosește ca loțiune pentru ten de două ori pe săptămână.

Citește și: Femeile îngrijite folosesc masca cu ou pentru păr: 5 motive să o folosești și tu!