Alege să fii frumoasă: 10 COAFURI care dau VOLUM părului subțire!

Odată cu înaintarea în vârstă, părul nostru își pierde farmecul de odinioară. Firele încărunțesc și devin mai fragile, părul își pierde volumul, iar rădăcinile nu mai sunt la fel de rezistente și elastice precum erau adineauri. În consecință, după 40 de ani devine tot mai greu să-ți faci coafura să arate spectaculos. Nu și dacă alegi o tunsoare modernă cu volum. Iată 10 tunsori care dau volum părului subțire și etalează rafinamentul unei femei.

Tunsori bob scurt cu volum

Dacă vrei să-ți ascunzi bărbia dublă și obrajii căzuți, tunsoarea bob-carre cu breton asimetric, e ceea de ce ai nevoie. Bretonul ascunde ridurile, acneea și diluează imperfecțiunile pielii, iar aranjarea stratificată (mai puțin cea dreaptă) compensează lipsa volumului și nivelează conturul feței.

Există o mulțime de variații ale acestei tunsori, dar dacă ai trecut de 40 de ani, îți recomandăm varianta cu breton, deoarece bretonul ascunde ridurile de pe frunte. În plus, bretonul adaugă îndrăzneală feței și face coafura mai versatilă.

Tunsori cu volum în scări

Tunsorile în scări sunt bune pentru că rezolvă problemele legate de volum și corectează ovalul feței. Ele te vor ajuta să oferi mai multă fluiditate podoabei capilare și să creezi efectul de păr bogat. Șuvițele de păr tunse inegal sunt o modalitate excelentă de a adăuga volum coafurii și a crea impresia unui păr mai dens, cu mai mult volum.

Lungimea șuvițelor din față maschează bine ridurile de pe gât și frunte, iar capetele ușor deranjate adaugă îndrăzneală și energie chipului tău, întinerindu-ți aspectul. O asemenea tunsoare arată bine atât cu breton filat, cât și fără breton.

Tunsori cu volum în creștetul capului

Unul dintre cele mai interesante modele, este tunsoarea italiană, numită și aurora. Tunsoarea e ușor de coafat, ține bine volumul și nu se teme nici de vânt, nici de căciulă.

Coafura arată întotdeauna îngrijit, chiar dacă stilul este neglijent. Firele cresc uniform și își păstrează simetria chiar și atunci când părul crește destul de lung. Cu toate că, în mod ideal, ar trebui să îl corectezi în fiecare lună.

Tunsori cu volum păr subțire

Și nu uita de tunsoarea shaggy. Din engleză shaggy se traduce ca flocos, zburlit. Vârfurile rupte și aranjarea dezordonată adaugă părului volum, iar chipului expresivitate.

Bretonul lung, pe ambele părți ale feței, crește densitatea părului, cel puțin vizual. Iar aranjarea stratificată, cu șuvițe mai lungi în față și mai scurte la spate, adaugă tunsorii amploare.

Tunsori cu volum pentru păr rar

Tunsorile simetrice, îngrijite perfect, îngrelează trăsăturile feței. Sugestia noastră e să renunți la acest stil în favoarea tunsorilor aerate, asimetrice și ușor neglijente.

Ele arată romantic și natural, naturalețea fiind principala tendință a ultimelor sezoane. Stilul lejer și neglijent al lor, te va salva de cel mai izbitor semn al bătrâneții – conservatismul și atenția excesivă la detalii, cu alte cuvinte, de un look pedant și plictisitor.

Citește și: Nu mai e la modă să fii machiată: De ce tot mai multe femei renunță la machiaj în favoarea frumuseții naturale?