Alege naturalețea: 5 remedii naturale pentru un corp sănătos și frumos!

Atunci când pielea se usucă și își pierde netezimea de odinioară, începem să o tratăm. Uleiuri, creme, balsamuri, măști, seruri, săpunuri și alte minunății. Toate costă bani. Nu și dacă le pregătești acasă. Remediile naturale pentru păr și piele sunt ieftine, eficiente și sănătoase. Iată câteva rețete care vor reda pielii tale strălucirea de odinioară.

1. Scrub natural pentru picioare

Unii oameni râd pe sub mustață când aud de creme pentru îngrijirea picioarelor. În special bărbații. Râd până în momentul când se trezesc cu ciuperca piciorului și micoze. Aplică crema pe călcâi și talpă, dar evită zona degetelor pentru a nu facilita dezvoltarea ciupercilor. Pentru o îngrijire și mai bună, folosește șosete pentru pedichiură în timpul somnului.

De asemenea, din când în când poți folosi un scrub natural pentru picioare. Amestecă ulei de măsline cu zahăr și miere, în proporție de 1:1:1. Aplică pasta pe picioare, masându-le. Oamenii de știință au demonstrat că masajul încetinește îmbătrânirea pielii și are un efect benefic asupra întregului organism.

2. Păr cu mai mult volum

Toate femeile vor să aibă părul frumos și voluminos. Un păr frumos înseamnă mai întâi de toate un păr curat, îngrijit și sănătos. Iar pentru a obține mai mult volum, nu ai nevoie de fixative și produse de îngrijire a părului. Pentru un plus de volum, adaugă în flaconul cu șampon bicarbonat de sodiu – o parte de bicarbonat la 5 părți de șampon.

Iar dacă ai părul uscat și ești mai îndrăzneață de fire, timp de o săptămână poți încerca tehnica „no-poo”. Clătește părul sub un jet de apă caldă și hidratează-l cu o soluție simplă de limpezire a părului, iar în loc de balsam și șampon, poți să folosești ulei de cocos.

3. Peeling natural acasă pentru față

Pentru netezirea ridurilor adânci, amestecă o lingură de ulei de pește cu o lingură de miere. Aplică masca pe față timp de 20-30 de minute și îndepărteaz-o cu un prosop de hârtie. Apoi clătește-ți fața sub un jet de apă caldă.

Masca poate fi aplicată la 3-5 zile și este ideală pentru curățarea pielii de impurități, are efecte antiseptice și antibacteriene, menține tenul hidratat și contribuie la reducerea ridurilor.

4. Zaț de cafea pentru ten

Zațul de cafea a devenit un produs cosmetic nelipsit din rutina de îngrijire a tenului. De regulă, femeile îl combină cu miere. Amestecă o linguriță de zaț de cafea, cu o linguriță de miere și una de ulei de măsline și aplică pasta pe față timp de 30 de minute. Datorită ei, pielea devine mai tânără și mai tonificată.

Compușii ei au proprietăți antiinflamatoare, calmante, regenerante, care refac bariera hidrolipidică a dermei, hidratează pielea și protejează membranele celulare de efectul reacțiilor oxidative.

5. Vitamina A

Principalul motiv care determină deteriorarea pielii (pe lângă expunerea la soare) este nutriția. Ești ceea ce mănânci. Dacă dieta ta conține mult zahar, alimente grase, prăjite sau picante, pielea ta va arăta corespunzător. Și invers. Dacă te alimentezi corect – pielea își va recăpăta farmecul de odinioară.

Consumul de vitamina A în capsule îmbunătățește starea pielii. Iar dacă nu ești amatoare de farmaceutice, iată 7 produse naturale pe care îți recomandăm să le consumi.

Citește și: Femeile care le consumă arată mai tinere: 7 alimente indispensabile pentru femei!