Adaugă farmec coafurii tale: 10 sfaturi pentru un păr bogat și voluminos!

Un păr frumos înseamnă mai întâi de toate un păr curat, îngrijit și sănătos. Majoritatea femeilor își îngrijesc părul acasă. Dar ești sigură că știi cum să îți îngrijești părul corect? Iată câteva sfaturi de la stiliștii profesioniști datorită cărora părul tău va fi întotdeauna dens și voluminos.

Sfaturi pentru îngrijirea părului acasă

#1. Aplică balsamul înaintea șamponului, nu invers!

De ce? Pentru că părul este ud și vei dilua calitatea balsamului. Acesta pur și simplu se va scurge. Același lucru e valabil și pentru măști. Scopul lor este să hrănească părul și să pătrundă în structura acestuia. Prin urmare, aplică balsamul înainte de șampon sau usucă nițel părul cu ajutorul unui prosop înainte de aplicare.

Și nu uita că balsamul nu se aplică pe rădăcini. În caz contrar, riști să pierzi din volum și să te trezești cu părul murdar. În plus, balsamul înfundă porii de pe pielea capului și poate provoca iritații și mâncărimi.

#2. Aplică șampon uscat chiar și pe păr curat!

Între cele două spălări, părul trebuie menținut într-o condiție decentă. Sebumul de pe pielea capului hrănește părul, dar atunci când este în exces, substanța sufocă porii, provocând mâncărimi și iritații.

Iar pentru combaterea acestui proces, ai nevoie de șampoane uscate. Ele sunt inofensive pentru păr, îl curăță și adaugă volum la rădăcini.

Păr cu volum acasă

#3. Schimbă despărțitura

Dacă vrei să-ți schimbi imaginea, dar nu ești gata de o schimbare radicală a coafurii, schimbă sensul părului dintr-o parte în alta. Acest truc îți va face părul mai rezistent și va adăuga tunsorii volumul de care avea nevoie.

#4. Folosește clipsuri de birou pentru a prinde părul în coadă

Pentru o astfel de tunsoare ai nevoie de un păr lung, rezistent și elastic. Dacă părul tău se împotrivește și se lasă trist în jos, împarte coada în două și ascunde la mijloc un mic clips de birou. Acest truc îi va adăuga părului volum și îți va face tunsoarea un pic mai cochetă.

Păr cu volum după baie

#5. Nu-ți pieptăna părul în timp ce îl usuci

Dacă vrei un păr sănătos și voluminos, nu-l pieptăna în timp ce îl usuci, deoarece părul e deosebit de fragil când e ud. Iar pentru un plus de volum la rădăcini, ridică părul în sus cu mâna liberă. Abia după ce părul se va usca, apucă-te de coafat.

#6. După coafare, înclină capul în jos și usucă-ți părul încă o dată

Indiferent de modul în care te coafezi, acest truc va da volum suplimentar podoabei capilare, fără să deterioreze coafura. Iar mai mult volum înseamnă un aspect mai feminin și mai tineresc.

Trucuri pentru păr cu volum

#7. Vopsește despărțitura

Un alt truc care te va ajuta să câștigi un pic de volum, cel puțin din punct de vedere vizual. Stiliștii recomandă să o vopsești în același ton cu sprâncenele. Pentru asta vei avea nevoie doar de fard, fără luciu și o periuță de machiaj.

#8. Fă-ți o coadă de cal complexă

Multe femei ezită să-și prindă părul în coadă pentru a nu pierde din volum. Pentru a combate această problemă, împletește o insulă pe creștet și aplică deasupra ei o extensie pentru păr, după care, prinde părul așa cum ai face-o de obicei.

Sfaturi păr cu volum

#9. Adaugă volum folosind un elastic de păr

Dacă extensiile artificiale nu sunt pe placul tău, poți experimenta în continuare cu volumul, folosind un simplu elastic de păr. Împarte coada în două, fixând părul un pic mai jos ca de obicei, iar deasupra cozii improvizează un coc.

#10. Folosește accesorii pentru păr

Te poți juca cu tunsoarea obținând volum cu ajutorul accesoriilor pentru păr. Dar nu uita că accesoriile metalice deteriorează părul și pielea capului. În schimb benzile elastice din silicon, care mențin șuvițele datorită formei, nu tensiunii, sunt întotdeauna binevenite.

Citește și: Părul își pierde repede volumul? 25 modele de tunsori cu volum, care te vor scoate din impas!