Aceste tunsori pentru femeile 40+ întineresc și maschează ridurile

După 40 de ani, femeile capătă o dorință și mai apăsată de a arăta bine. Tunsoarea, bineînțeles are un rol hotărâtor. Ea fie te avantajează, fie îți scoate în evidență „semnele timpului”.

Cu vârsta, tunsorile scurte devin o alegere practică pentru femei, mai ales că firele devin mai subțiri, părul nu mai are suficient volum, iar vopsitul devine aproape obligatoriu. Și dacă chiar și așa, nu vrei să renunți la părul lung, atunci alege una în scări, cu breton alungit, ca să ascunzi ridurile de pe frunte.

Mijlocul de aur în alegerea tunsorii rămâne totuși lungimea medie a părului. Vizual, o să te întinerescă, mai ales dacă ai un păr drept. Carre-ul sau bob-ul alungit sunt alegerile perfecte. Sunt tunsori ușor de aranjat, care oferă volum și se potrivesc aproape oricui.

Ca să-ți fie mai ușor să-ți alegi tunsoarea după 40 de ani, ți-am pregătit câteva criterii:

1. Actualmente, cea mai populară tunsoare este carre până la umeri. Este varianta clasică care nu depinde în niciun fel de tendințele schimbătoare în fiecare an.

2. O altă opțiune avantajoasă este tunsoarea în scări sau bob-ul alungit, care o să-ți ofere eleganță și feminitate. Este o tunsoare potrivită, în special, pentru femeile cu posturi de muncă importante.

3. Dacă ai firele de păr foarte subțiri și drepte, alege tunsorile fără scări.

4. Orice tunsoare ai alege, nu admite rădăcinile crescute. Vopsește-ți părul la rădăcini în fiecare lună.

5. Șuvițele din față au un rol foarte important, de lungimea lor depinde cât de bine vor fi mascate ridurile de pe față.

6. Tunsoarea și culoarea părului trebuie să fie în concordanță cu temperamentul femeii. Unei femei liniștite nu i se va potrivi o tunsoare rebelă sau stridentă.

7. Ia neapărat în calcul forma feței, atunci când îți alegi tunsoarea. Femeilor cu față rotundă nu li se recomandă tunsori scurte. În acest caz, lungimea medie este cea mai potrivită.

Cea mai frecventă greșeală pe care o fac femeile în vârstă este alegerea unei tunsori adolescentine, în speranța că vor mai scădea câțiva ani din vârstă. Tendința bolnavă de a se întineri însă accentuează și mai mult vârsta înaintată și bineînțeles, disperarea legată de îmbătrânire. Alege tunsorile potrivite vârstei tale.