Aceste 7 alimente aparent sănătoase devin dăunătoare dacă le mănânci zilnic

Putem vedea zilnic pe internet liste cu cele mai dăunătoare sau cele mai sănătoase alimente. Citindu-le, ne facem concluzia că dacă le excludem pe o parte dintre ele și le mâncăm pe cele mai bune, vom fi sănătoși-tun. De fapt, uităm de un lucru esențial – echilbrul. Dacă nu facem excese, putem mânca orice.

Atunci când anumite alimente aparent inofensive sunt mâncate des și în cantități mari, să știți că pot fi dăunătoare.

Așadar, iată care dintre ele mai bine să nu le mănânci în fiecare zi.

1. Legumele crucifere

Nimeni nu te contrazice că alimentele bogate în antioxidanți și nutrienți precum varza sau brocoli trebuie să se regăsească în meniul tău. Dar ar fi bine să ei în considerare că excesul de consum al legumelor crucifere poate deveni cauza hipotiroidismului sau, altfel spus, al deficitului de hormoni tiroidieni.

2. Tonul

Tonul este bogat în mercur, respectiv consumul frecvent al acestui tip de pește poate duce la acumularea acestui element în organism, ceea ce poate afecta dezvoltarea normală a copiilor, sănătatea gravidelor și poate agrava starea maturilor bolnavi de boli de inimă.

Din această cauză, se recomandă să mâncăm ton nu mai des de o dată pe săptămână.

3. Smoothie-urile de fructe

În ultimii ani, urmărim o tendință foarte răspândită prin care smoothie-urile au devenit cele mai sănătoase alegeri. Se spune că acestea sunt foarte sănătoase și nu îngrașă. Aproape că da. În cazul în care smoothie-urile sunt compuse doar din fructe, acestea conțin o cantitate foarte mare de zahăr și nu pot înlocui o cină echilibrată.

Dacă îți place să le consumi zilnic, mai bine fă-le din legume, pentru a reduce cantitatea de zahăr consumată pe zi.

4. Fructele uscate

Sunt gustarea perfectă înainte de antrenament. Îți vor oferi multă energie pentru exercițiile cardio și de forță. În celelalte cazuri, ar fi bine să iei în calcul că toate fructele uscate (curmale, stafide, mango, caise ș.a.) conțin mult mai mult zahăr decât fuctele proaspete.

5. Muesli și cereale

Este foarte greu să găsești muesli sau cereale care să nu conțină zahăr sau alți îndulcitori. Noi le consumăm deseori cu lapte la dejun și nu conștientizăm ce grea încercare este pentru stomac.

Mai mult ca atât, acestea sunt pregătite la temperaturi foarte mari, care distrug aproape toți nutrienții din cereale. Într-un final, consumăm niște carbohidrați inutili, greu de digerat cu lapte.

6. Roșii conservate și pastă de tomate 

Problema tuturor conservelor este că însăși recipientul în care se află poate elimina substanțe nocive, precum bisfenolul-A. Cercetătorii au descoperit de ceva timp legătura acesteia cu multe boli, începând de la probleme de reproducere până la afecțiunile cardiovasculare.

Roșiile sunt cunoscute pentru aciditatea lor ridicată, iar aceasta este o condiție perfectă pentru pătrunderea bisfenolului în conținut alimentelor.

7. Feliile crocante din grâu sau orez expandat

Deșii unii le recomandă ca și alternativă dietetică în loc de pâine, consumate pe post de gustare acestea nu-ți vor oferi practic nimic bun, pentru că nu conțin nici vitamine, nici minerale, nici grăsimi sănătoase.