Aceste 4 detalii fac diferența dintre o femeie care arată elegant și una care arată ridicol!

De ce unor femei le reușește să arate elegant, iar altora nu? Deși ambele poartă aceleași ținute. Astăzi vom încerca să răspundem la această întrebare comparând stilul lui Kate Middleton, cu cel al lui Lady Janelle, o bloggeriță care imită fiecare ținută a ducesei, dar nu arată nici pe departe la fel de elegant ca frumoasa englezoaică. Hai să vedem cum se explică acest lucru, ca să nu cazi și tu în aceeași capcană.

Reguli vestimentare pentru femei

#1. Detaliile contează

Una din principalele greșeli ale bloggeriței este că ținutele nu sunt duse până la capăt. Asta amintește de jocul din copilăria fiecăreia din noi – privește aceste imagini și găsește 5 diferențe. De exemplu, în ținuta de mai sus lipsește centura, care este esențială și dă tonul întregii imagini. Lipsește vesta, care este în același ton cu pantalonii și adaugă echilibru ținutei. Și nu în ultimul rând, diferă pantofii.

Iar în ținuta de mai jos lipsește poșeta, pantofii cu toc înalt, de aceeași tonalitate cu geanta, iar talia nu este subliniată deloc. Într-un final, o ținută superbă pentru afaceri se transformă într-o ținută casual.

#2. Lungimea contează

Lungimea ținutei joacă un rol cheie în mesajul pe care dorești să-l transmiți. Și dacă lungimea rochiei tale diferă de lungimea look-ului original, inevitabil și mesajul va fi altul. Taie doar 30 de cm din rochie și îți poți lua adio de la eleganță și rafinament. Textura este aceeași, imprimeul este același, dar impresia lăsată este complet diferită.

Și invers – o ținută aproape fără cusur poate fi compromisă din cauza lungimii exagerate. Pantalonii lungi au privat ținuta de prospețime, rafinament și expresivitate. Nu întâmplător spunem că diavolul se ascunde în detalii.

Reguli de stil vestimentar femei

#3. Excesul de accente

Eleganța înseamnă simplitate. Dacă vrei să repeți o ținută, nu trebuie să reinventezi roata după bunul tău plac. De exemplu, aici eșarfa și machiajul erau absolut de prisos. Atunci când completezi ținuta, 1-2 accesorii sunt mai mult decât suficiente.

#4. Ține cont de siluetă

Femeile au siluete diferite și fiecare femeie e frumoasă în felul ei. Și ca să evidențiezi această frumusețe, hainele trebuie să stea bine anume pe corpul tău. Ceea ce arată bine pe Kate Middleton sau pe prietena ta, nu neapărat va arăta bine și pe tine. Și viceversa. În afară de morfologia corpului, mai trebuie să ții cont de vârstă și de tonalitatea pielii.

De altfel, pe pagina de instagram a bloggeriței poți găsi o groază de ținute inspirate și cu adevărat bune, cu hashtag-ul royalreplikate. Dar până atunci îți propunem să afli de ce prințesa Diana nu era iubită de familia regală, dar era adorată de popor.

Citește și: 7 motive de ce Prințesa Diana nu era iubită de familia regală, dar era adorată de popor!