Aceste 3 greșeli vestimentare distrug stilul unei femei de peste 40 de ani!

Fiecare femeie dorește să arate tânără, elegantă și atrăgătoare, indiferent că are 20, 40 sau 60 de ani. Dar goana după tinerețe este perfidă. Și atunci când ajung la o vârstă elegantă, când nici bătrâne nu pot fi numite, dar nici tinere nu mai sunt, multe femei fac greșeli care le compromit în totalitate imaginea.

Haine care întineresc

Una din cele mai simple modalități de a arăta tânără și stilată după 40 de ani este să porți haine care întineresc. Dar goana după tinerețe este oarbă și unele femei ajung să confunde garderoba tinerească cu garderoba care întinerește. Și dacă prima le pune într-o lumină ridicolă, făcându-le să arate caraghios și deplasat, atunci cea din urmă le subliniază demnitatea, făcându-le să arate proaspăt și sofisticat.

Dacă ești o femeie matură și sigură pe sine, atunci se cuvine să ai propriul stil care să arate armonios și galant. Încercarea de a părea mai tânără purtând haine tinerești nu face decât să înrăutățească lucrurile, mai ales că moda este schimbătoare și bate la buzunar.

Uită de volane, rochii cochete, imprimeuri cu Mickey Mouse și alte articole vestimentare infantile. O femeie sigură pe sine, care își cunoaște adevărata valoare, își va accepta vârsta și va aborda situația cu demnitate.

Ținute provocatoare

O altă greșeală a doamnelor trecute de 40 de ani e sexualitatea accentuată. Rochiile și fustele scurte, îmbinate cu tocuri stiletto, decolteul adânc și machiajul provocator nu adaugă feminitate nici măcar fetelor de 20 de ani, iar la 40 arată vulgar și lipsit de gust.

Purtând astfel de ținute, unele femei speră că vor deveni mai atrăgătoare pentru sexul opus. În realitate, o astfel de tehnică joacă în detrimentul lor, deoarece bărbații apreciază feminitatea, nu vulgaritatea.

Prin urmare, un look prea frivol nu va face decât să-i țină mai departe. După 40 de ani frumusețea trebuie evidențiată cu delicatețe, prin ținute elegante, decente, expresive (de ce nu), dar potrivite vârstei.

Moda pentru femei de 40 ani

Nu alerga după trenduri. Multe femei cad în această capcană. În special după 40 de ani, când vor să-și recapete tinerețea ținând pasul cu moda. Însă această strategie este greșită.

Hainele originale, care sunt la modă un singur sezon pot arăta grozav pe podiumuri, pe manechine, pe prietenele tale, dar asta nu înseamnă că vor arăta bine și pe tine, mai ales că majoritatea din ele sunt orientate spre femei sub 40 de ani. Fii mai selectivă și nu uita că individualitatea este la modă.

Citește și: Lucrând 10 ani ca maseur, am înțeles de ce unele femei 40+ arată mai tinere decât altele!