Acest stil te îmbătrânește! 13 piese vestimentare care nu au ce căuta în garderoba ta!

Vestimentația fie te face să arăți mai tânără, fie te face să arăți mai bătrână. Tu ești cea care decizi, iar datoria noastră este să te îndrumăm pe calea misterioasă a modei. De regulă, hainele vechi, grele, prea strălucitoare, vulgare, sau dimpotrivă, plicticoase, sunt cele care îmbătrânesc o femeie. Dar ca răspunsul să fie mai explicit, am pregătit pentru tine o listă concretă de articole vestimentare care nu au ce căuta în garderoba ta.

Haine care te îmbătrânesc

#1. Hanorac în stil liliac

O asemenea piesă vestimentară adaugă volum siluetei și se potrivește doar femeilor zvelte. Există o regulă nescrisă în lumea modei. Hainele care îngrașă adaugă vârstă. Prin urmare, încearcă să eviți pe cât posibil astfel de articole.

#2. Strasuri și broderii

Materialele transparente, strălucitoare și extravagante fac parte din aceeași categorie. Pentru o clipă – cine adoră să poarte inele și bijuterii în exces? Corect, bătrânele. Și orice imitare oricât de tinerească a acestui stil, inevitabil te va face să arăți mai bătrână. Unele femei eronat consideră că un astfel de stil le subliniază individualitate. Însă minimalismul spune mai mult despre gustul tău decât surplusul de accesorii.

#3. Ținute clasice plictisitoare

Eleganța înseamna simplitate, iar laconic înseamnă întotdeauna stilat. Dar până și clasicul are nevoie de expresivitate. Și un amestec dintre laconic și sclipitor este ceea de ce ai nevoie. Încearcă să găsești proporția divină și să nu exagerezi nici cu strictețea, dar nici cu fastul.

Greșeli vestimentare femei

#4. Stil de tapiserie

Orice haină care amintește de tehnica și arta executării unor asemenea țesături te transformă instantaneu într-o bunicuță. Ornamentele și broderiile florale asociate cu așternuturi și perdele trebuie lăsate uitării o dată pentru totdeauna.

#5. Colier lung din perle 

Colierele din perle sunt un element clasic din garderoba femeilor trecute de 60 de ani. Și cu cât mai lung e colierul, cu atât mai bătrân și deplasat arătă femeia.

#6. Haine grele

Probabil ai auzit expresia – “bătrânețe, haine grele”. Ei bine, aceasta poate fi percepută atât alegoric, cât și direct. Hainele supraîncărcate cu gulere uriașe, buzunare mari, butoane artistice și atrăgătoare, adaugă vârstă oricărei femei. Mai ales în combinație cu țesături dense și aspre. Iar hainele ușoare, în nuanțe laconice, croite simplu – dimpotrivă, sunt în stare să te întinerească cu 5-10 ani.

Reguli de stil pentru femei

#7. Tricot subțire 

Țesăturile subțiri, făcute din fibre textile, împletite în ochiuri – subliniază toate imperfecțiunile siluetei, se deformează după spălare, își pierd elasticitatea și capătă un aspect învechit în doar câteva săptămâni. Iar hainele învechite și deformate nu fac decât să îmbătrânească imaginea unei femei.

#8. Pantofi cu vârf rotund

Pantofii cu vârf rotund și talpă plată sau toc greu sunt considerați de modă veche. Dacă vrei să-ți împrospătezi look-ul și să arăți contemporan și elegant îți recomandăm să atragi atenția la tocuri în formă de trapez și vârfuri conice. Iar dacă vrei să te simți confortabil, întotdeauna poți încălța niște loaferi sau pantofi oxford în stil bărbătesc, care arată mult mai actual.

#9. Tricouri și imprimeuri copilărești

Deși în aparență ar trebui să întinerească, tricourile tinerești cu imprimeuri sau inscripții haioase nu fac decât să evidențieze contrastul dintre haine și deținătoarea lor. O femeie sigură pe sine, care își cunoaște adevărata valoare, își va accepta vârsta și va aborda situația cu demnitate.

Sfaturi vestimentare pentru femei

#10. Fustă mini jucăușă

Ținutele cochete, pentru studente, nu te vor face mai tânără, dimpotrivă, s-ar putea să arăți deplasat și ridicol în ochii tuturor. Indiferent cât de subțiri sunt picioarele tale, o ținută tinerească forțată va juca întotdeauna în detrimentul tău.

#11. Haine cu blană

Hainele cu blană sunt în afara modei de mai bine de un deceniu. Mai ales modele lungi de culoare neagră sau maro. Acestea arată demodat, deplasat și adaugă vârstă oricărei femei.

#12. Batistă subțire pe gât

Acest accesoriu aparent inofensiv îți trădează imediat vârsta. Încercând să maschezi ridurile și cutele de pe gât, nu faci decât să atragi atenția asupra acestei zone. Mai bine poartă o stolă.

#13. Stil retro greșit

Moda retro nu înseamnă că poți scoate orice din garderoba mamei tale. În primul rând, hainele trebuie să fie de calitate și să aibă măcar ceva în comun cu moda contemporană. În al doilea rând, acest lucru ar trebui să ți se potrivească. În al treilea rând, este mai bine să cumperi ceva care era la modă acum 40 de ani. Cu alte cuvinte, ceva în stil vintage.

Mai multe despre acest stil poți citi aici: Ceea ce ieri era de modă veche, astăzi e super stilat: 20 de ținute vintage care sunt din nou în vogă!