Aceasta este singura regulă de bază, care îți va prelungi viața

Despre longevitatea japonezilor au auzit aproape toți, dar care este totuși explicația? Iată câteva secrete, care ar putea să te intereseze și pe tine.

Doctorul japonez Shigeaki Hinohara a decedat la 106 ani. A fost unul dintre cei mai buni specialiști din Japonia. Era o persoană pozitivă și activă, a scris peste 150 de cărți despre sănătate.

Unul dintre secretele sale de longevitate a fost atitudinea față de viață. Omul trebuie să știe să se bucure de orice fleac, de fiecare zi liberă, de timpul însorit și chiar de zâmbetul unui străin. Hinohara spunea că trebuie să fim ca niște copii – fericiți și lipsiți de griji. Doctorul își învăța pacienții să aibă o atitudine neserioasă față de viață, dar totodată să nu uite de vârstă și de sănătate.

În esență, prin ce se deosebește tinerețea de bătrânețe? Prin modul în care percepem noul.

Din cauza unei atitudini prea serioase față de viață, nu suntem capabili să vedem frumosul, nu ne bucurăm de ceea ce vedem în jur – de copii, succese, realizări.

Doctorul Shigeaki Hinohara a numit râsul cel mai bun medicament

Specialistul japonez spunea că râsul este cel mai bun leac pentru orice boală, mai ales pentru răceală, artrită, migrenă și chiar depresie. Longevivul știa să râdă de alții, dar în primul rând de sine – „acesta este cel mai bun remediu împotriva demenței senile”, spunea el.

Comunicarea cu tinerele generații

Nimic nu întinerește mai mult decât comunicarea cu cei tineri. Hinohara îndemna și în acest caz să ne inspirăm de la copii. „Trebuie să învățăm a trăi aici și acum, deoarece trecutul e cețos, iar viitorul este instabil”.

Copiii aproape că nu au trecut, iar la viitor aceștia nu se gândesc niciodată. Ei sunt foarte simpli, de aceea ei trăiesc ușor.

Hinohara insista pe un mod de viață activ

Mișcarea este calea spre o bătrânețe sănătoasă, iar canapeaua este drumul spre cealaltă lume. Mișcarea nu-l lasă pe om să rămână blocat pe anumite lucruri, în mișcare vedem multe lucruri noi și interesante. În plus, doctorul mai spunea că omul trebuie să aibă neapărat un hobby legat de mișcare, astfel mișcarea devine o plăcere.