Aceasta este metoda de încetinire a îmbătrânirii, descoperită de suedezi, de care încă nu știe nimeni

Oamenii de știință și oamenii simpli sunt de mult timp în căutarea unei soluții care cel puțin să încetinească procesul de îmbătrânire, dacă nu să-l oprească.

Din fericire, cercetătorii suedezi au descoperit o metodă foarte simplă. După o serie de cercetări, ei au ajuns la concluzia că se poate de reținut îmbătrânirea la nivel genetic și nu este vorba despre urmarea unei diete sau de practicarea unui anumit gen de sport.

Va fi o noutate bună pentru cei care încă n-au reușit să adopte un stil de viață activ, bazat pe multă mișcare.

Un grup de savanți de la Institutul Karolinska ( Stockholm) au descoperit, ca urmare a mai multor experimente, că procesul de îmbătrânire încetinește dacă omul petrece mult timp în poziție verticală. Ce înseamnă asta mai exact? Oamenii trebuie mai mult să stea în picioare sau să meargă decât să stea așezați.

Oamenii de știință sunt convinși că poziția verticală a corpului menține structura ADN integră, ceea ce asigură organismului tinerețea.

Cu cât mai mult timp vom petrece în picioare, spun cercetătorii, cu atât mai lungi vor fi telomerii, care protejează cromozomii de deteriorarea fizică și de altă natură. Totodată, la rândul său, așa se întărește codul genetic, iar asta înseamnă că și sănătatea generală a organismului, ceea ce duce la încetinirea procesului de îmbătrânire. Vei arăta și te vei simți mai bine și mai tânăr decât o spune calendarul vârstei tale.

Telomerii sunt niște fragmente importante ai ADN-ului, care răspund inclusiv de modul în care arată posesorul organismului. S-a demonstrat științific că telomerii scurți presupun o îmbătrânire precoce, pe când cei lungi întârzie îmbătrânirea.

Mai mult, cercetătorii suedezi au stabilit că nu e nevoie de practicarea sportului pentru a influența lungimea telomerilor.