Nu-ți mai bate joc de părul tău: 8 greșeli pe care le fac femeile cu părul subțire și rar!

Toate femeile visează la un păr dens și voluminos. Dar nu toate au norocul să-l dețină. Din păcate, firele rare și subțiri sunt un fenomen tot mai des întâlnit în rândul femeilor de toate vârstele. Dacă te numeri printre acestea, nu te descuraja. Evitând câteva greșeli comune, poți conferi părului tău volumul de care are nevoie. Dar nu uita să te adresezi la un medic dermatolog pentru a elimina cauza reală a problemei.

Tunsori pentru păr lung și subțire

Una din cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile cu păr subțire este să poarte tunsori pentru păr lung. Lipsa volumul nu poate fi compensată prin lungime. Această combinație este foarte periculoasă și nu face decât să scoată în evidență starea deteriorată a părului tău. Plus la asta, firele lungi îngreunează și mai tare sarcina rădăcinilor.

Tunsori în scări păr lung

Tunsorile în scări pentru păr lung fac o treabă excelentă în ceea ce privește volumul, dar nu și atunci când părul este subțire și rar. Prin urmare, recomandarea noastră este să recurgi la coafuri stratificate pentru păr mediu și scurt.

Extensii păr artificial

Multe femei încearcă să remedieze problema apelând la extensii sintetice. Însă părul trebuie tratat și îngrijit, nu înlocuit. Mascarea părului este o idee neinpirată, care nu-ți va adăuga feminitate și va pune presiune suplimentară pe firele tale naturale.

Tunsori cu breton drept

Bretonul drept scoate în evidență lipsa volumului, accentuând și mai bine carențele părului tău. De aia îți recomandăm să încerci coafuri asimetrice, care îți vor sublinia individualitatea și îți vor masca neajunsurile. Tunsorile cu breton asimetric compensează absența volumului și adaugă părului prospețime și rafinament.

Păr împletit în codițe mici

Cu siguranță o astfel de coafură îți poate împrospăta imaginea și poate ascunde problemele părului tău. Dar prețul acestor efecte este prea mare, deoarece greutatea și structura împletiturilor deteriorează firele și rădăcinile.

Păr prins în coadă cu breton

O asemenea tunsoare se potrivește femeilor care au un păr rezistent, dens și elastic. Același lucru e valabil și pentru tunsorile cu păr prins în coc, care deteriorează starea șuvițelor și arată nițel deplasat.

Citește și: Părul își pierde repede volumul? 25 modele de tunsori cu volum, care te vor scoate din impas!

Bucle mari păr lung

Pe păr subțire, buclele mari și voluminoase arată ciudat, fiindcă sunt puține la număr și le lipsește vigoarea și expresivitatea. Prin urmare, mai bine să-ți aranjezi părul în bucle subțiri și să eviți tunsorile cu păr în stil neglijent.

Volum la rădăcina părului

Multe femei încearcă să obțină un plus de volum în mod artificial ridicând părul de la rădăcini. Însă nici această soluție nu este una inspirată, din motivele expuse anterior. De altfel, o tunsoare cu efect umed întotdeauna arată mult mai armonios și mai expresiv pe o femeie cu părul subțire.