8 articole vestimentare care arată deplasat pe femei de peste 40 de ani!

Indiferent de vârstă, femeia vrea să arate tânără, elegantă și atrăgătoare. Și nimic nu poate sta în fața acestui deziderat. Adevărul e că toate femeile sunt frumoase prin natura lor și cel mai des, unicul lucru care rămâne să-l faci ca să arăți impecabil și seducător, chiar și la 40 de ani, este să-ți potrivești garderoba corect. Dacă la 20 de ani o fată arată drăguț și tentant în orice articole vestimentare, atunci la 40-50, frumusețea trebuie accentuată. Din acest motiv, în articolul de astăzi ne vom axa pe piesele vestimentare de care trebuie urgent să te descotorosești și pe piesele de care ai cu adevărat nevoie pentru a arăta atrăgător indiferent de vârstă.

Hainele mulate

Deși siluetele multor femei trecute de 40, indiscutabil, pot concura cu formele domnițelor de 20 de ani, trebuie să fii foarte atentă atunci când îmbraci haine lipite pe corp. Problema e că aceste articole sunt în stare să etaleze chiar și cele mai mici carențe ale figurii și noi cu tine nu ne dorim acest lucru. Plus la asta, hainele mulate nu sunt foarte confortabile și nu întotdeauna arată plăcut din punct de vedere estetic. În acest sens, sugestia noastră este să optezi pentru articole semi mulate pe corp, care sunt mai comode și arată mult mai feminin.

Fustele scurte

Chiar dacă picioarele tale sunt tonificate, suple și atrăgătoare, fustele mini arată vulgar pe o femeie de peste 40 de ani, mai ales dacă sunt însoțite de un decolteu evidențiat. Chiar dacă ai rămas frumoasă, nu mai ai o vârstă fragedă și trebuie să arăți corespunzător. Atenție! Corespunzător nu înseamnă gri și posac. Există o mulțime de alternative contemporane și stilate: fuste midi, plisate, creion, învelite, cu talie înaltă etc, care se potrivesc mult mai bine unei femei experimentate și sigure de sine.

Articolele vestimentare cu talie joasă

În primul rând – nu sunt comode, în al doilea rând – nu sunt în vogă, în al treilea rând – nu-ți scot în evidență punctele tari. Talia joasă, indiferent dacă vorbim de pantaloni sau de fuste, etalează carențele siluetei și distorsionează vizual proporțiile corpului. Din aceste considerente, îți sugerăm să alegi piese vestimentare cu talie medie sau înaltă, care subțiază corpul și te fac să arăți mult mai zveltă.

Îmbrăcămintea cu imprimeuri pentru copii

Creativitatea, curajul și afinitatea spre ludic sunt întotdeauna demne de aprecieri. Acestea contribuie la crearea unui look relaxat, vioi și degajat, dar nu și atunci este vorba de personaje din desene animate pentru copii. Să fim sinceri, aceste haine aparțin adolescenței, iar pe o doamnă matură pot arăta destul de bizar și caraghios. Sugestia noastră este să alegi haine monocrome ori cu imprimeuri abstracte, geometrice, simbolice sau florale.

Bluzele din tricot subțire

Hainele tricotate sunt comode, stilate și călduroase, dar trebuie să fii atentă la alegerea lor. Puloverele subțiri, gulerele înalte și jachetele reprezintă decizii vestimentare care trezesc îndoieli. De ce? Pentru că trădează toate zonele care ai fi preferat să rămână ascunse. În acest sens, îți propunem să alegi o textură mai densă și un tricot mai voluminos.

Gecile exagerat de scurte

În primul rând ele nu mai sunt actuale, în al doilea rând nu corespund imaginii tale. Ține minte, ești o femeie sigură, elegantă și tentantă, nu o domniță tânără și cochetă. Modelele lungi și voluminoase sunt mult mai potrivite. Nu uita că marginea inferioară trebuie să fie peste nivelul coapselor pentru a nu face silueta să arate vizual și mai largă.

Blugii rupți

Perioada de glorie a acestui articol a fost lăsată uitării. Astăzi, aceștia sunt asociați cu dezordinea și lipsa bunului gust. În același timp, sunt în vogă blugii drepți, monocromi și liberi.

Ținutele de culoare neagră

O ținută alcătuită în întregime din nuanțe întunecate, nu va face decât să-ți adauge niște ani în plus, o alură sumbră, gri și accent suplimentar asupra ridurilor. Pentru a evita acest lucru, te sfătuim să diluezi culoarea neagră cu nuanțe mai luminoase, cum sunt culoarea piersicului, bej, lapte-cafea, dar și cu accesorii colorate și machiaj expresiv.