Studiu: Aceste 8 alimente îți vor face părul să crească mai repede!

Un păr frumos înseamnă mai întâi de toate un păr curat, îngrijit și sănătos. Atunci când părul se usucă și își pierde netezimea de odinioară, începem să îl tratăm. Uleiuri, creme, balsamuri, măști, seruri, săpunuri și alte minunății. Dar principalul motiv care determină deteriorarea părului este nutriția.

Ești ceea ce mănânci. Dacă dieta ta conține mult zahar, alimente grase, prăjite sau picante, părul tău va arăta corespunzător. Și invers. Dacă te alimentezi corect, vei avea un păr dens și strălucitor. Iată 8 produse care îți vor întări podoaba capilară și îți vor face părul să crească mai repede.

Alimente benefice pentru păr

#1. Somonul

Somonul e bun atât pentru păr, cât și pentru pielea capului. El este bogat în acizi grași, omega-3, proteine, fier și Vitamina D, ce întăresc membranele celulare ale pielii, datorită cărora pielea rămâne rezistentă, netedă și elastică. Totodată, aceste oligoelemente dau strălucire părului și întăresc foliculii de păr la nivel celular, ceea ce le permite să crească mai repede. E demonstrat științific că consumul regulat de somon dublează viteza de creștere a părului.

#2. Ardeiul galben

Ardeiul galben întărește foliculii de păr și structura acestora, prevenind căderea părului și despicarea vârfurilor. Iar uzul extern (tinctură făcută din părți egale de ardei galben, rădăcină de brusture şi rădăcină de urzică, diluate în alcool de 60 de grade) stimulează creșterea părului. În afară de asta, un studiu amplu, la care au participat peste 700 de femei din Japonia, a demonstrat că ardeiul galben previne apariția ridurilor, chiar și în rândul fumătoarelor sau femeilor care au petrecut mult timp la soare.

#3. Stridiile

Stridiile reprezintă o sursă bogată de proteine și zinc. Iar zincul, la rândul său, reglează procesele metabolice din organism, întărește sistemul imunitar și sănătatea părului, oaselor, unghiilor și pielii, ba mai mult, contribuie la menținerea vederii până la adânci bătrâneți. Zincul este esențial pentru păr, deoarece accelerează metabolismul proteinelor, care răspund de strălucirea și rezistența părului. Dacă nu îți permiți această delicatesă, o poți înlocui cu carnea roșie slabă, pește și nuci.

#4. Ouăle

Ouăle sunt o sursă bogată de proteine ​​(răspund de rezistență), biotină (răspunde de creștere) și vitamina B12 (răspunde de strălucire). Pentru sănătatea părului trebuie să consumi cel puțin trei ouă de găină pe săptămână. Și nu uita de uzul extern. Masca de păr cu ou hidratează părul uscat, hrănește firele, regenerează vârfurile despicate, întărește rădăcinile, elimină mătreața și stimulează creșterea părului. Despre beneficiile ei pentru păr și diferite tipuri de măști, am scris un articol mai amplu. Îl găsești la final.

#5. Migdalele

Migdalele sunt o sursă de acizi grași polinesaturați, esențiali pentru sănătatea membranelor celulare. Ei ajută la menținerea umezelii în celule, prevenind deshidratarea părului și îmbătrânirea prematură a lui. În plus, migdalele sunt o sursă bogată de biotină, un compus mult mai hrănitor decât ouăle, care stimulează creșterea părului și redă firelor strălucirea de odinioară.

#6. Semințele de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui conțin multă vitamina E, care nu numai că susține funcția normală a inimii și sănătatea vasculară, ci și îmbunătățește fluxul de sânge la nivelul scalpului, activând metabolismul intercelular (ce stimulează viteza de creștere a părului!). În plus, semințele sunt bogate în seleniu, un compus care asigură protecția naturală împotriva razelor ultraviolete.

#7. Cartoful dulce

Cartofii dulci conțin beta-caroteni valoroși pentru păr și sunt o sursă bogată de vitamina A. Iar deficitul de vitamina A duce la descuamarea (cojirea) pielii de pe cap și subțierea părului. Beta-carotenii, care sunt responsabili pentru sănătatea părului la nivel celular, se găsesc și în morcovi și în caise, dar îți recomandăm anume cartofi dulci, pentru că au și alte beneficii pentru păr și piele.

#8. Avocado

Acest fruct conține o cantitate imensă de antioxidanți, vitamine (K, C, E, B5, B6), minerale (cupru, fier, zinc, mangan, fosfor, magneziu) și grăsimi sănătoase. Consumul regulat de avocado întărește imunitatea, protejează părul de uscare și de efectul razelor ultraviolete. O jumătate de avocado pe zi sau trei fructe pe săptămână sunt suficiente pentru a menține sănătatea părului și a stimula în mod vizibil creșterea și reînnoirea lui.

Citește și: Femeile îngrijite folosesc masca cu ou pentru păr: 5 motive să o folosești și tu!