7 trucuri simple care te vor ajuta să arăți mai tânără, indiferent de vârstă

Îmbrăcămintea, coafura, machiajul și chiar poziția preferată de somn ne pot adăuga 5-10 ani sau, din contra, ne pot face mai tinere. Iată câteva trucuri simple și eficiente care te vor întineri.

1. Schimbă forma unghiilor

Când o să mergi data viitoare la maniuchiristă, roag-o să-ți facă unghiile de forma migdalei, aceasta întinerește vizual mâinile. Totodată, alege mai des culorile nude pentru ojă.

2. Schimbă-ți coafura

Dacă ai păr drept, poate e timpul să-ți faci breton: în primul rând, el va asunde ridurile de pe fruntre, în al doilea rând va întineri vizual fața.  Dacă ai părul ondulat, fă-ți o tunsoare în scări și un breton alungit, astfel părul va părea mai bogat.

3. Adaugă luminozitate părului

Încă un semn al îmbătrânirii este părul lipsit de viață, fără luci natural. Dacă acest lucru este imposibil de făcut cu ajutorul vopselei de păr, încearcă uleiul pentru păr uscat, el va îmbunătăți aspectul și sănătatea firelor de păr.

4. Schimbă-ți ochelarii

Specialiștii din cadrul Universității Jacksonville au realizat o cercetare, urmare căreia s-a ajuns la concluzia: persoanele care poartă ochelari sunt percepute de ceilalți mai în vârstă decât sunt cu adevărat. Dacă nu poți renunța la ochelari, în favoarea lentilelor, reține o regulă simplă: cu cât sunt mai rotunzi ochelarii, cu atât mai mulți ani aceștia adaugă. Pe când ochelarii de forma ochilor de pisică, din contra, întineresc.

5. Alege corect sutienul

Este foarte important să alegi forma corectă a sutienului. Ai grijă ca acesta să fie nu doar comod, ci să te ajute să arăți mai slabă și mai tânără.

6. Postura e importantă

Este un sfat universal: în orice situație neclară stai drept! Poziția incorectă a corpului nu doar te face să arăți mai în vârstă, dar mai poate cauza și dureri de cap, de spate, de gât sau probleme locomotorii. Așa că spatele drept și pieptul înainte!

7. Dormi pe spate

Contează nu doar cât dormi, dar și cum dormi. Specialiștii în somnologie sunt de părere că cel mai sănătos somn este pe spate. Anume această poziție previne umflarea feței, apariția a noi riduri, dar și ajută la relaxare, îmbunătățind metabolismul celulelor.