7 trucuri de machiaj prin care să-ți transformi neajunsurile în avantaje

Probabil, nu există femeie pe lumea asta care să fie mulțumită în totalitate de aspectul său fizic. Asta nu înseamnă că trebuie să recurgem la chirurgia plastică ca să fim împăcate cu sine. Există metode foarte simple cu ajutorul machiajului prin care putem corecta unele imperfecțiuni ale feței.

1. Moderație

Machiajul de zi în niciun caz nu trebuie să fie unul prea accentuat. Evită straturile vizibile de fond de ten și pudră. Toate cosmeticele aplicate pe față trebuie să fie bine retușate. Ține minte: machiajul trebuie doar să-ți accentueze frumusețea, nu să-ți coloreze fața.

Dacă ai riduri în jurul ochilor, nu aplica niciodată un strat gros de concealear sau fard. Dacă ai cearcăne, evită fardurile albastre, violete sau roz, ele o să ți le accentueze.

2. Ton perfect

Chiar dacă ești foarte bălaie, dar îți dorești să fii ciocolatie nu folosi în niciun caz fond de ten mai închis la culoare. Asta se vede foarte bine și o să te facă să arăți ridicol.

Femeile cu piele palidă trebuie să aleagă nuanțe pastelate liliachii de fond de ten, iar cele care au coșuri și pete roșii pe piele – pe cele gălbui sau verzui.

3. Sprâncene bogate

În niciun caz sfori subțiri în loc de sprâncene! Actualmente, în vogă este naturalețea. Ideal ar fi să apelezi la un specialist care să-ți penseze, să-ți corecteze și să-ți toneze frumos sprâncenele.

4. Ochi expresivi

Dacă ai ochi mici, nu-i contura cu creion negru. Folosește un fard maro închis și retușează bine în colțuri. Spațiul de sub sprâncene acoperă-l cu un fard foarte deschis, iar genele de pe pleoapa de jos nu le da cu rimel.

Dacă ai ochi prea mari, folosește farduri mate, foarte naturale. În acest caz, nu sunt recomandate fardurile sidefate sau liniile negre groase.

Dacă ai pleoape lăsate, folosește un creion negru pentru a crea linii ridicate spre exterior și un fard deschis strălucitor spre interior.

5. Nas frumos

Există vreo femeie mulțumită de forma și mărimea nasului? Foarte puține. Pentru a reduce din încovoiala nasului aplică în această zonă un hightlitgher sau un fond de ten cu câteva tonuri mai deschise.

Nasul lat poate fi îngustat cu ajutorul unui corector sau fond de ten mai închis la culoare, cu care vei face două linii verticale pe margine. În mijloc, vei folosi un fond de ten mai deschis. La fel se procedează și în cazul unui nas îngust, liniile verticale fiind create mai pe lateral.

6. Pomeți ridicați

Ești bolfoșică ca în copilărie? Poți rezolva această problemă cu ajutorul fardului de obraz, pe care îl vei aplica de la tâmple spre nas. Pentru un rezultat de durată, poți merge la cosmetician.

7. Buze pline

Există un truc care îți va mări vizual buzele. Folosește un creion de culoarea pielii, doar că sidefat și conturează deasupra buzei posterioare, mai mult spre mijloc. După ce aplici rujul, adaugă în mijloc un pic de luciu de buze.