7 trucuri cu care rămâi stilată și după vârsta de 60 de ani

Cu vârsta, unele femei nu pot să asorteze corect hainele, ce dese ori le mai adaugă câțiva ani în plus în buletin. Înainte de a procura ceva, ia în considerare forma și lungimea generală hainei, culoarea, textura și dimensiunea. Iată câteva secrete de la niște femei stilate, care îți aduc dovezi despre cum poți să rămâi frumoasă și modernă pentru mulți ani înainte.

1.Alege hainele în funcție de proporții

Tunicile lungi, atunci când sunt purtate cu pantaloni și încălțăminte plată, fac picioarele vizual mult mai scurte și adaugă câteva kg în plus. Bluzele și jachetele, care se termină la nivelul taliei, fac vizual picioarele să pară mai lungi, deoarece astfel arată întreaga lungime.

Dacă dorești să îmbraci bluza alungită cu pantaloni, optează pentru aceeași culoare la ambele piese. În așa mod look-ul va fi unic și te va prinde bine.

2.Alege cu grijă jacheta

Jacheta poate deveni o completare bună a ținutei de zi cu zi. Cea mai bună opțiune este o jachetă simplă din tricot gri. Țesătura moale, întinsă, linii verticale drepte și lipsa ornamentelor sunt mai frumoase și mai confortabile, ajută la alungirea vizuală a corpului, iar culoarea deschisă îți oferă prospețime.

3.Combinații reușite

Yves-Saint-Laurent a spus: „Accesoriile sunt ceea ce, după părerea mea, unesc întreaga imagine și o fac deosebită”. Asocierea culorilor neutre cu nuanțe îndrăznețe, texturi interesante sau imprimeuri neobișnuite este o artă, iar adăugarea accesoriilor îți va face aspectul mai plăcut.

4.Liniile verticale

Alegerea unor jachete potrivite în timpul rece a anului poate deveni o reală dilemă. Optează pentru veste și cardigane ușoare, ele sunt destul de lungi, și vor oferi o verticalitate look-ului.

5.Colierul lung te poate face mai înaltă și mai suplă

Fața rotundă arată mai bine cu cercei lungi sau cu un colier în forma V. Încearcă să nu repeți forma rotundă cu ochelari, cercei, nasturi sau pandantive rotunde pe un lanț scurt.

6.Pantaloni mai sus de glezne în loc de capri

Pantalonii capri vizual te face mai scundă și mai plinuță, pe când pantalonii mai sus de glezne te face mai înaltă și mai suplă, evidențiind partea frumoasă dintre gambă și gleznă. Această lungime asigură o formă mai bună corpului, nu se adună sub genunchi și creează un aspect mai proporțional.

7.Pune accent pe accesorii

Fularul – un accesoriu mereu actual. Leagă-ți fularul lejer, în așa mod să creezi forma V alungită, nici într-un caz nu lega strâns de gât.

Cu ajutorul accesoriilor poți crea mai multe look-uri, chiar dacă îmbraci aceleași haine.