7 secrete de frumusețe, care te vor face instant mai tânără

Vârsta e doar un număr și din fericire se lasă manipulată de percepție. Pentru ca să părem mai tinere sau să nu ne îmbătrânim singure prin modul de a ne machia sau a ne îngriji, află despre abordările care întineresc.

Ruj de o nuanță deschisă

Matin Malavidaze, make-up artistul și cosmeticianul Angelinei Jolie, spune că nuanțele închise nu se privesc bine pe pielea care îmbătrânește, întrucât cu vârsta buzele se subțiază. „Alege nuanțele deschise de roz, roșu sau nude și renunță la maro sau piersic – în acest fel buzele pot părea îngălbenite. Și ține minte, că folosirea rujului fără aplicarea machiajului de bază îmbătrânește.” – a precizat Matin.

Creion corector

„Un corector prost se adună în riduri și le evidențiază. Totodată, este foarte importantă nuanța lui. Folosește un anticearcăn solid, care o să-ți reducă din ani. Acesta conține mai puține uleiuri, de aceea va fi mai rezistent și va acoperi mai bine petele de pigmentație.”- a explicat Matin Malavidaze.

Vizite la oculist

Malavidaze mai spune că atunci când nu vedem bine încordăm și încrețim ochii, ceea ce duce la apariția ridurilor. „În 90% din cazurile în care femei de 30 de ani se adresează pentru injectarea botoxului, eu le trimit la oculist, pentru că ele au nevoie de o rețetă de la medic și nu de o injecție de frumusețe.”

Ochelari mari de protecție

„Fiecare dintre noi știe cât de rea este acțiunea soarelui asupra pielii, de aceea pe lângă crema SPF minim 30, protejează-te cu accesorii. Înlocuiește ochelarii de „aviatori” care au brațele subțiri, cu o pereche de mari dimensiuni care vor proteja pielea din jurul ochilor și care te vor ajuta să arăți impecabil chiar și fără machiaj.” – recomandă profesorul în dermatologie Ranella Hirsch.

Tuș de ochi

„Dacă n-ai folosit niciodată un tuș de ochi și nu ți-ai conturat niciodată pleoapele este momentul potrivit să-ți cumperi un creion. Doar că nu uita să-l retușezi. În acest fel vei face ca ochii să pară mai mari, în comparație cu folosirea unui eyeliner lichid.”

Remediu cu retinol

„Majoritatea dermatologilor îți vor confirma că retinolul este ingredientul cheie al unui ten neted și elastic. Este remediul nr.1 pentru crearea colagenului și lupta împotriva ridurilor. Totodată, retinolul sau vitamina A este bună și în caz de acnee sau alte imperfecțiuni ale pielii. Folosește creme în componența cărora este acest ingredient.”

Picioarele

„Nu contează cât sunt de frumoase și scumpe sandalele tale, dacă ai picioare crăpate strici totul. Aplică seara pe tălpi acid salicilic și vaselina, apoi încalță-te în șosete. Acest remediu o să-ți înmoaie pielea tălpilor și va preveni apariția crăpăturilor.”