7 obiceiuri alimentare cărora le vei spune „mulțumesc” la 80 de ani

Sănătatea noastră este determinată nu numai de genetică și stilul de viață, ci și de ce și cum mâncăm. Chiar și micile schimbări pe care le facem astăzi comportamentului nostru alimentar pot duce la rezultate excelente în viitor – la o vârstă în care nivelul de sănătate și energie este deosebit de important. Adăugați aceste obiceiuri simple vieții voastre de astăzi, iar peste mulți ani, veți spune „vă mulțumesc”!

Mănâncă alimente bogate în Omega-3

Unii nutriționiști numesc Omega-3 grăsimea tinerilor, deoarece acest acid gras scade nivelul colesterolului „rău”, ajută la combaterea inflamației și reduce riscul de cancer, atac de cord și accident vascular cerebral. În plus, Omega-3 sunt foarte benefice în susținerea activității creierului la vârste mai înaintate. Studiile au confirmat că doar două porții de pește gras pe săptămână sunt suficiente pentru a obține toate beneficiile acestui acid gras magic.

Mănâncă mai multe fibre

Legumele și boboasele, care au un conținut ridicat de fibre și fibre dietetice naturale, sunt utile nu numai pentru cei care își monitorizează greutatea. În plus, fibrele ajută la menținerea nivelului sănătos de zahăr din sânge, reduc riscul de cancer și susține sănătatea inimii.

Mănâncă fructe și legume colorate

Vrei ca alimentele tale să fie cu adevărat sănătoase? Alegeți fructele și legumele viu colorate! Antioxidanții și substanțele speciale care conferă fructelor și legumelor culoarea lor vibrantă protejează celulele din corpul nostru de daune și luptă împotriva îmbătrânirii. Încercați să mâncați cel puțin trei porții multicolore pe zi!

Nu renunțați la uleiul de măsline

Uleiul de măsline este un element esențial în dieta mediteraneană, care a fost votată cea mai sănătoasă și cea mai longevivă anul trecut. Uleiul de măsline conține antioxidanți care pot proteja împotriva cancerului de sân și de colon. În plus, consumul regulat de ulei de măsline la bătrânețe poate reduce riscul de accident vascular cerebral cu 41%. Cu toate acestea, uleiul de măsline este un produs rece care își pierde toate proprietățile benefice atunci când este încălzit!

Mănâncă mai puțin orez

Cel puțin alb. După ce și-a păstrat acoperirea benefică, orezul brun este o sursă excelentă de fibre și magneziu. Ajută la reducerea riscului de diabet de tipul 2, boli de inimă și chiar anumite tipuri de cancer. Orezul alb, pe de altă parte, reprezintă doar calorii fără niciun beneficiu.

Nu renunțați la proteine

Proteina este un element constitutiv cu care corpul nostru poate „repara” celulele deteriorate în fiecare zi. Cel puțin o treime din dieta zilnică ar trebui să fie proteină – vegetală sau animală. Cu cât îmbătrânești, cu atât proteina devine mai importantă pentru tine, deoarece tot mai multe celule trebuie „reparate” odată cu înaintarea în vârstă.

Consumați lichide

Păstrați la îndemână o sticlă de apă și nu uitați să o umpleți cînd este necesar. Lichidul adecvat ne ajută să funcționeze intestinele, ne unge articulațiile (ceea ce este deosebit de important la maturitate), ajută la menținerea metabolismului și chiar îmbunătățește starea de spirit. Bea mult, pentru că apa înseamnă viață!