Tunsoarea bob: 15 opțiuni care vă vor pune în cea mai bună lumină

Tunsoarea bob este considerată o cuafură versatilă și foarte practică. Aceasta este aleasă nu numai de către fetele tinere și ambițioase, ci și de către doamnele mature de peste 50 de ani. Caracteristica de bază a tunsorii o reprezintă un volum spectaculos în partea de sus a scalpului și fire frumos alungite în față.

Tunsoarea bob oferă un fler de eleganță și stil, iar, din această cauză poate fi opțiunea perfectă atât pentru o ținută de seară cât și pentru una casual.

Tehnica tunsorii bob oferă firului de păr subțire volum, iar firul de păr gros, devine mult mai comprimat la aranjare.

Unul dintre atuurile tunsorii bob o reprezintă faptul că aceasta creează iluzia unui păr aproximativ de până la 3 ori mai bogat. Aranjarea unei astfel de coafuri nu necesită decât o perie și un uscător de păr.

Această coafură oferă oricând un aspect incredibil de elegant și accesibil, care poate fi adaptat pentru a se potrivi cu orice formă sau stil al feței.

Fiind o tunsoare cât se poate de elegantă, bob, arată foarte bine în orice nuanță de păr. Spre exemplu, pentru o ținută de afaceri femeile aleg de obicei culori naturale de bucle, iar pentru una casual, acestea optează pentru tonurile mai extravagante. Unele doamne de peste 50 de ani preferă chiar buclele gri.

Multe dintre starurile internaționale au optat și optează în continuare pentru acest tip de tunsoare. Spre exemplu actrița americană Alison Janey spune că de când a apelat la acest tip de tunsoare, a primit numeroase complimente că o întinerește, iar multe dintre admiratoarele sale au urmat-o.

Inovativa tunsoare a fost creată pentru prima dată de hair-stilistul de origine poloneză Antoine de Paris din Franța, în anul 1909.

De atunci, tunsoarea bob a rămas în trend pentru femeile de pretutindeni. Cu toate că a trecut printr-o serie de reinventări, aceasta a rămas actuală reprezentând mereu un simbol al modernității și îndrăznelii.