Te îmbătrânesc: 7 detalii, care îți vor adăuga câțiva ani în plus! Scapă de ele.

Există femei care încearcă să pară tinere și reușesc să creeze o imagine ușoară și plină de viață, în ciuda vârstei lor. Și se întâmplă ca femeile tinere să își aleagă ținute nepotrivite și să arate mai în vârstă decât anii lor. Pentru a evita acest moment, trebuie să ții cont de o mulțime de nuanțe și să alegi hainele, accesoriile și machiajul potrivit pentru tine.

Am identificat ce lucruri ne adaugă niște ani în plus. Verifică: poate garderoba ta este în grupul de risc.

1. Pantofii Mary Jane

Acest model de pantofi cu curea și vârful rotunjit îmbătrânește instantaneu și distruge și cel mai elegant aspect. Cei care le aleg, de regulă, au un argument ironic: sunt confortabili. Desigur, pantofii casual trebuie să fie confortabili, dar pot fi și eleganți. O alternativă este orice alt pantof închis fără curea și cu vârful ascuțit, acesta va ajuta la întinderea vizuală a siluetei. Curelele sunt relevante numai pentru sandalele de vară.

2. Lucruri din tricot

Îmbrăcămintea tricotată trebuie aleasă foarte atent. Un tricot simplu arată elegant, în timp cu modelul cu coadă sunt de modă veche. Chiar dacă aceste haine sunt lucrate manual, nu schimbă situația. „Lucrul manual” sună grozav, dar nu are nimic de-a face cu creațiile unor artizani fără nume care preiau idei din revistele din anii 90.

3. Geantă fără formă

O geantă voluminoasă fără ramă face ca figura unei femei să fie lipsită de formă, respectiv, adăugând la vârsta ei. Este mai bine să eviți astfel de modele și să arunci o privire mai atentă la gențile cu o formă geometrică rigidă. Structurează silueta și subliniază modernitatea. De asemenea, nu alege genți cu decor și o mulțime de accesorii. Mai bine să acorzi atenție designului simplu și pielii netede.

4. Fusta Godet

Acest model seamănă cu o fustă creion standard. Cu toate acestea, de la genunchi, se extinde brusc datorită inserțiilor în formă de pană. În teorie, acest stil ar trebui să echilibreze șoldurile pline. Dar el a aparținut întotdeauna stilului retro, așa că o doamnă într-o astfel de fustă pare deseori nu feminină, ci în vârstă.

Stânga – Emily Blunt în 2007, dreapta – la fel ea în 2010.

5. Șal în stil popular

Șalul nu numai că te încălzește în sezonul rece, dar îți adaugă și vârstă. Dacă porți într-o combinație clasică, cu o haină sau o blană, atunci aceasta va provoca o asociere puternică cu boierimea. Eșarfa ar trebui să fie un contrast: poți încerca să o combini cu haine în stil minimalist, military și rock.

6. Colanți nude strălucitori

Colanții din lycra erau purtați de toate femeile de modă din anii ’90. Dar acum este un semn de prost gust. Acestea simplifică foarte mult imaginea și îți fac picioarele să pară grase. Atunci când alegi colanții nude, acordă atenție opțiunilor mate care se potrivesc tonului pielii.

7. Accesorii masive

Mărgelele lungi din pietre multicolore sau sticlă strălucitoare se agață de obiecte și îmbătrânesc proprietarul lor. Mâinile, decorate cu inele de argint cu pietre mari, te arată în vârstă. Un inel masiv pe degetul unei doamne mai în vârstă poate distrage atenția de la pielea matură, iar fetelor tinere va adăuga ani în plus.