6 semne vizibile pe care pantofii ieftini nu le au, în comparație cu cei scumpi

Pantofii sunt primul lucru la care mulți oameni acordă atenție atunci când se întâlnesc pentru prima dată, de aceea trebuie să fie impecabili.

1. Cusături reale

Producătorii de încălțăminte ieftină păcătuiesc adesea făcând cusături false pe ele, în timp ce întreaga structură se ține pe lipici. Această manipulare inteligentă vizează înșelăciunea vizuală. La început, o astfel de pereche de pantofi poate arăta bine, dar după un timp talpa poate începe să se desprindă.

Data viitoare când alegi o nouă pereche de cizme, privește atent asupra acestui punct. Chiar și printre rafturile cu încălțăminte cu un preț mai redus, poți găsi o pereche de înaltă calitate, cu cusături reale, care va rezista mult timp.

2. Lipsa urmelor de lipici

Acest punct provine de la primul. La încălțămintea scumpă, aproape toate îmbinările sunt cusute, iar lipiciul este uneori folosit pentru a atașa elemente decorative. Dar chiar și în acest caz, totul a fost făcut atât de atent încât nu există nicăieri nici măcar un indiciu de urme de lipici.

3. Branț de înaltă calitate

Branțul nu dezvăluie adevărata valoare a pantofului până când nu îl scoți. Mulți s-au confruntat cu jenă când au trebuit să-și dea jos pantofii la o petrecere, iar șosetele sau colanții s-au înnegrit. Acest lucru se datorează faptului că la fabricarea branțului și a căptușelii interioare au fost folosite materiale ieftine. Pentru a nu cumpăra din greșeală pantofi, adidași sau cizme cu „defecte”, ia cu tine un șervețel de hârtie la magazin. Înainte de a încerca, freacă ușor branțul cu el: dacă nu mai există urme de vopsea, pantofii pot fi testați și cumpărați.

4. Toc la 90 de grade

Tocul indică imediat costul pantofilor. La modelele mai scumpe, este situat drept, la un unghi de 90 de grade față de podea. Acest lucru nu numai că arată vizual mai bine decât un călcâi care „se târăște” spre degete, dar reduce și greutatea de pe coloana vertebrală. Un călcâi drept este mai stabil.

5. Partea de sub degete

La pantofii scumpi, partea de sub degete este întotdeauna aproape complet dreaptă, adică se află pe podea în întregime. În cazul pantofilor ieftini, situația este exact opusă: partea de la degete este ușor ridicată. Acest lucru nu numai că arată ciudat, dar poate afecta negativ și sănătatea picioarelor.

6. Furnitură fără luciu ieftin

Fermoarele, cataramele, niturile, curelele și alte elemente decorative sunt un adevărat test când apare problema prețului. Accesoriile arată imediat dacă aceste cizme costă 20 de euro sau 200 euro. Aruncă o privire atentă asupra pantofilor înainte de a cumpăra, încearcă să identifici cât de înaltă este acoperirea lor, întreabă din ce material sunt fabricate. De multe ori, furnitura argintie pare mult mai scumpă decât cea aurie – reține și acest lucru.