6 semne ale unei femei demodate: Părerea unui stilist!

În goana după frumusețe facem multe greșeli. Și în loc să arătăm bine, deseori arătăm deplasat și caraghios. De altfel, fiecare femeie greșește din când în când. Și decât să înveți din propriile greșeli, ce-ar fi să înveți din greșelile altora?

Am întrebat un stilist care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac femeile atunci când își compun ținuta. Și răspunsul m-a lăsat cu gura căscată, deoarece câteva din ele le-am comis și eu, fără să-mi dau seama că sunt demodată. Hai să vedem care sunt ele.

Greșeli vestimentare femei

#1. Adaugi o bluză la fiecare ținută

Te-ai obișnuit să îmbraci un cardigan deasupra rochiilor, cămășilor, bluzițelor, tricourilor și altor topuri? Renunță la acest obicei. Un cardigan scurt și subțire poate compromite chiar și cea mai scumpă ținută, conferindu-i un aspect ieftin și sărăcăcios. Dacă e frig afară sau vrei să diluezi un pic imaginea, îmbracă mai bine un sacou, o jachetă sau un blazer.

#2. Întotdeauna porți pantofi negri

Firește că nu-i nimic urât și greșit aici. Pantofii negri sunt incredibil de versatili și se potrivesc aproape cu orice și anume din acest motiv multe femei fac abuz de ei. Dar asta e o cale sigură către un look plictisitor și demodat. Încearcă pentru diversitate să încalți o pereche de pantofi în culori vibrante și expresive. Vei observa că nu doar imaginea ta se va schimba spre bine, ci și starea de spirit.

Gafe vestimentare femei

#3. Pui un accent prea mare pe jocul de culori

Adepții coloristicii consideră că fața omului cuprinde o paletă variată de nuanțe, ce se îmbină armonios între ele. Ochii, pielea, părul, buzele, genele, sprâncenele, fardul, pigmenții sunt toate de culori diferite, dar se îmbină organic într-un anumit ton. Unele femei au ton rece, unele cald, iar altele neutru. Și la alegerea ținutei trebuie să ții cont de această știință din spatele culorilor. Mai multe despre principiile sale am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Știința din spatele culorilor: Ce nuanțe te fac mai tânără și cum să le alegi?

Unii stiliști împărtășesc aceste idei, iar alții categoric nu, din moment ce există multe femei care respectă orbește regulile coloristicii și deseori o dau în bară. Dacă scrie că ar trebui să ți se potrivească culoarea verde deschis, dar când te uiți în oglindă nu simți efectul dorit – să știi că e totul în regulă cu simțurile tale. Nu tot ce scrie pe hârtie funcționează în practică. Încrede-te în propriul simț.

#4. Porți tricouri mulate

Deși de mai bine de câteva decenii stiliștii din întreaga lume susțin într-un glas că tricourile mulate sunt vulgare și demodate, femeile continuă să le poarte. Știm că e mare ispita de a-ți sublinia formele și a arăta seducător. Dar un astfel de look planează la limita decenței și poate arăta ușor deplasat. În schimb, un tricou liber, cu talie înaltă, confecționat din țesătură densă de bumbac, arată mult mai delicat și feminin.

Greșeli de stil vestimentar

#5. Porți ciorapi fără a ține cont de anotimp

Când și cum purtăm dresurile negre? E întrebarea care frământă sute de femei. Și aici părerile stiliștilor s-au împărțit. Dar colegul nostru recunoaște că împărtășește opinia lui Jess Cartner-Morley de la The Guardian, care consideră că dresurile negre trebuie purtate doar în lunile în a căror denumire există litera “r”. Prin urmare, să porți pantaloni scurți și ciorapi în iunie nu este o idee inspirată.

#6. Exagerezi cu sexualitatea

Fustele mini asociate cu cizme înalte și un decolteu adânc nu sunt nici măcar pe departe cea mai bună idee. Indiferent de vârstă, acestea arată vulgar, șotios și deplasat. Combină tocurile doar cu fuste midi și maxi și uită de fusta mini și decolteu integrate în aceeași ținută. În general, evită decolteurile și fustele mini. Frumusețea trebuie evidențiată elegant.

Citește și: Femeia bogată se îmbracă laconic: 24 de ținute simple ca să arăți nobilă și stilată!