6 greșeli vestimentare pe care le fac femeile de 50 de ani!

Femeile vor să fie tinere, elegante și atrăgătoare, indiferent dacă au 20, 40 sau 60 de ani. Dar goana după tinerețe e primejdioasă. Și atunci când ajung la acea vârstă elegantă, când nici bătrâne nu pot fi numite, dar nici tinere nu mai sunt, multe femei fac greșeli care în loc să le facă mai tinere, le fac să arate și mai bătrâne. Iată 6 greșeli vestimentare de evitat la 50+

1. Nu țin cont de mărime

Orice haină, indiferent că e vorba de o rochie, o jachetă sau un simplu tricou – trebuie să stea bine pe corp. Nu vei fi elegantă dacă porți haine strânse pe corp sau, dimpotrivă, supradimensionate. Primele arată provocator, iar cele din urmă îți omoară feminitatea. Hainele pe corp sau cu o mărime mai mare sunt baza unui aspect elegant.

2. Încearcă să arate sexy

Fără îndoială, toate femeile vor să fie în centrul atenției și vor să fie observate de bărbați. Dar unele ies în evidență în mod natural, datorită unor ținute frumoase, care îmbină eleganța cu senzualitatea. Iar altele, în absența bunului gust, pun accentul pe sexualitate – fuste scurte, machiaj provocator, decolteu adânc sau toate luate împreună.

3. Poartă imprimeuri vibrante

Imprimeurile mari, lipsite de formă, te fac să pari mai plinuță. Alege haine cu imprimeuri verticale sau haine cu imprimeu mic. De asemenea, fii atentă la culoare. Evită culorile acide, violente, exagerat de strălucitoare. Dacă vrei să porți o piesă vibrantă, de exemplu o geantă roșie, restul hainelor trebuie să o dilueze.

4. Aleg stiluri demodate

Multe femei preferă stilurile testate în timp, ignorând tendințele contemporane, din teama ca nu cumva să arate deplasat. Dar stilurile tot au termen de valabilitate. Iar ceea ce funcționa de minune ieri, astăzi arată caraghios și deplasat. Unul și același stil de zeci de ani e unul din primele semne că femeia nu știe să se îmbrace stilat.

5. Încarcă ținuta prea tare

Minimalismul arată scump. Femeile elegante evită detaliile complexe în favoarea ținutelor monocrome, nobile și minimaliste. Ținutele simple și laconice întotdeauna au arătat nobil și elegant. Printre cele mai avantajoase culori se numără: alb, negru, albastru, bej, maro, tonurile pastelate și tonurile cremoase.

6. Poartă pantofi bătrânești

Pantofii sunt cea mai importantă piesă din garderoba unei femei. Ei sunt atotputernici. O pereche potrivită de pantofi îți poate corecta postura, îmbunătăți starea de spirit și crește încrederea de sine. Din fericire, astăzi există sute de modele din care să alegi. Modele care nu costă un pumn de bani. De ce să alegi dintre toate anume “pantofii bunicii”?