6 greșeli de îngrijire a pielii care ne îmbătrânesc

Pielea noastră este delicată și vulnerabilă, chiar și mici greșeli în îngrijire sau machiaj o pot deteriora, răni și chiar duce la îmbătrânirea timpurie. În acest articol veți afla ce trebuie de evitat pentru a păstra tinerețea, frumusețea și prospețimea pielii mult timp.

Folosiți un prosop pentru spălare

Chiar și cel mai moale burete sau prosop poate deteriora stratul natural de protecție al pielii, care la rândul său poate duce la dezvoltarea unei uscăciuni crescute și la formarea ridurilor fine. Spălați-vă fața cu ajutorul mâinilor pentru a îndepărta resturile de machiaj.

Folosiți constant tonic

Unele femei folosesc tonic ca alternativă la un produs de curățare, dar nu este o idee bună. Majoritatea acestor produse vă pot usca pielea – mai ales dacă aveți pielea uscată sau mixtă.

Curățarea intensivă a pielii 

Dacă aveți pielea grasă, este posibil să fiți obișnuiți să o curățați „până scârțâie” – dar aceasta nu este o idee bună. După ce și-a pierdut stratul natural de grăsime, pielea va începe să producă grăsime și mai intens – și, ca urmare, echilibrul său natural va fi întrerupt. Dacă aveți pielea grasă, alegeți creme hidratante ușoare și luați în considerare și curățarea pielii o dată pe zi.

Folosiți activ produse care conțin retinol

Retinolul stimulează într-adevăr producția de colagen în piele, reducând adâncimea și numărul ridurilor și trebuie utilizat cu precauție. În doze mari, retinolul poate usca pielea și poate provoca iritații.

Nu spălați machiajul noaptea

Cea mai mare greșeală comisă împotriva sănătății și frumuseții pielii este să nu speli machiajul noaptea. Este dăunător pielii, ochilor și chiar vederii noastre. Deci, oricât de obosită ai fi, oferă câteva minute să te speli pe față înainte de culcare și îndepărtează orice reziduu de machiaj.

Hidratezi în mod neregulat pielea

Nu numai pielea uscată are nevoie de hidratare regulată, ci și pielea mixtă și chiar grasă. Mai mult decât atât, este mai bine să acordați preferință uleiurilor sau cremelor, deoarece acestea nu numai că hidratează pielea, ca și loțiunile, ci și o păstrează. În plus, unguentele și cremele protejează pielea de daune, ceea ce este deosebit de important, deoarece pielea este prima barieră împotriva bacteriilor și a infecțiilor periculoase.