5 trucuri puțin cunoscute ca să te rujezi impecabil

Mate sau lucioase, bine conturate sau aproape naturale, pentru ca să obții niște buze așa cum îți dorești ar fi bine să alegi nu doar rujul potrivit, dar și să știi cum să-l aplici și ce alte cosmetice ajutătoare să folosești pentru a obține rezultatul dorit.

Bază de machiaj pentru buze

Primer-ul pentru buze se folosește pentru a netezi și a înmuia pielea, astfel rujul se va aplica uniform și se va menține mai mult timp.  Dacă nu ai un primer, îl poți înlocui cu fondul de ten sau corectorul pentru față. Datorită nuanței deschise pe care o capătă buzele, culoarea rujului pe buze va fi exact ca cea din catalog. Culoarea naturală a buzelor poate reduce din intensitatea culorilor unor rujuri.

Liner universal

Se pare că au trecut timpurile când rujul trebuia să fie aplicat doar după ce ai conturat buzele cu un creion de aceeași nuanță. Make-up artiștii recomandă să avem în trusa cosmetică un singur creion de buze – un liner universal de o nuanță neutră nude. Anume cu el trebuie să-ți conturezi buzele atunci când vrei să aplici un ruj de o culoare intensă. Astfel buzele vor fi frumos accentuate, iar rujul va păstra bine conturul.

Volum strălucitor

Orice femeie știe că pentru a conferi buzelor mai mult volum trebuie să aplice în mijlocul buzelor un pic de luci. În același scop poate fi folosit însă și highlighter-ul. Aplică puțin iluminator de la mijlocul buzelor spre margini. Avantajul acestuia este că nu-ți face buzele lipicioase.

Contur nou

Unele femeie au un contur neclar al buzelor, lucru care poate fi corectat foarte ușor cu ajutorul machiajului. Aplică pe buze un consealear așa încât să faci conturul natural aproape invizibil. După ce se usucă bine, poți desena cu ajutorul unui creion un nou contur așa cum ți-l dorești, după care să aplici rujul.

Efect 3D

Poți crea un efect tridimensional al buzelor, fără să fii make-up artist. Ia un creion alb și fă cu el niște umbre în mijlocul buzelor, retușându-le bine spre colțurile gurii. Ulterior aplică rujul de orice nuanță dorești. Astfel nuanța obținută pe buze va fi mai deschisă în mijloc și mai închisă în jur.