5 secrete pentru un păr mătăsos

Părul este primul lucru la care ar trebui să atragă atenția o femeie îngrijită. Poți avea un machiaj perfect, dar dacă părul nu va fi neordonat, instant vei crea impresia de o femeie neîngrijită.

Părul bine îngrijit este una dintre componentele roții frumuseții și este primul lucru la care ar trebui să acorzi o atenție deosebită.

Iată câteva sfaturi de la experți:

1. Alege produsele potrivite pentru tipul și compoziția părului tău, încearcă să alegi șampoane fără substanțe dăunătoare agresive.

2. Este mai bine să aplici masca de păr înainte de spălare, pe părul uscat, acest lucru va proteja părul de uscarea de la șampon sau a apei de proastă calitate.

3. Dacă utilizezi frecvent produse pentru styling, îți recomandăm să faci scrub la scalp o dată la 1-2 săptămâni.

4. De 2 ori pe lună, aplică o mască pe bază de ulei cald, poți alege ulei de cocos sau de in. Este mai bine să aplici timp de 2 ore sub șapcă de duș sau să o învelești cu un prosop, ca să ai mai multe efecte benefice, poți îmbogăți cu uleiuri esențiale precum cedru – keratină naturală, ylang-ylang – hidratează perfect, rozmarinul – accelerează creșterea părului.

5. O dată la 2-3 luni, fă-i o vizită frizerului pentru a tăia capetele părului pentru a reînnoi creșterea.

Câteva lucruri pe care nu trebui să le faci:

  1. Nu dormi niciodată cu părul umed.

2. După spălare, nu pieptăna și nu freca părul cu prosopul. Părul ud nu este doar mai greu, ci și mai fragil. Acest lucru va întinde părul și îl va rupe.

3. Nu stiliza părul umed cu placa sau cu ondulatorul, este mai bine să îl lași să se usuce la temperatura camerei și apoi să începi coafarea.

Ține minte că părul nostru este influențat și de obiceiurile noastre.

Somnul sănătos, suficientă apă și alimentația corectă, omega 3, ulei de in, vitamina D3, calciu, zinc, colagen și alte vitamine și minerale utile, îți vor aduce doar beneficii. Înainte de a le administra, consultă-te cu un nutriționist.