5 ritualuri de frumusețe cu care trebuie să-și înceapă ziua orice femeie

Frumusețea și femeia sunt două noțiuni care merg de mână. Deși standardele de frumusețe s-au schimbat de-a lungul timpului, femeia întotdeauna și-a dorit să fie frumoasă și e clar de ce. O femeie care arată bine este admirată de cei din jur și este încrezătoare, ceea ce o ajută să deschidă multe uși.

Întâi de toate însă, o femeie frumoasă înseamnă o femeie îngrijită. De aceea, orice femeie trebuie să-și înceapă ziua cu câteva ritualuri de îngrijire. Iată 5 dintre ele:

Gimnastică sau alergat

Nu în zadar se spune: cum îți începi ziua așa o petreci. Puțini dintre noi iubesc să se trezească dis-de-dimineață, pentru că este un stres pentru organism. Însă pentru ca să-l setezi pe un val energetic pozitiv trebuie să începi cu gimnastica, chiar aflându-te în pat. Așa te vei trezi și te vei ridica mai ușor din culcuș. Pentru femeile mai sportive sau mai abițioase dimineața poate începe cu câțiva kilometri de alergat sau cu un set mai complex de exerciții. Sunt potrivite cele de yoga sau pilates. Cel mai important este să scapi de lene. În acest mod ești gata de următorul punct care te va apropia și mai mult de frumusețe.

Echilibrul de apă

Odată ce ți-ai lansat musculatura corpului, e cazul să-ți pornești și activitatea organelor interne. Un pahar de apă băut pe stomacul gol o să-ți trezească organismul din interior și o să aibă un efect benefic asupra pielii și părului.

Igiena și frumusețea

Fiecare dintre noi își cunoaște necesitățile ce țin de igienă. Aceste activități matinale depind și de cât timp ai la dispoziție. Ar fi bine să faci un duș, cu o perie rigidă care să prevină apariția celulitei și care să-ți trezească organismul în totalitate. Iar dușul de contrast o să-ți întărească imunitatea și o să-ți asigure corpul cu energie pentru toată ziua.

Patru componente în îngrijirea tenului

Tenul are nevoie de îngrijire regulată, mai ales după o anumită vârstă. Iată de ce dimineața este important să cureți, să tonifici, să hidratezi și să hrănești pielea. Alege produsele cosmetice potrivite tenului și vârstei tale.

Dejunul, al cincilea element al ritualului matinal

Un dejun sănătos și nutritiv o să-ți asigure organismul cu energia necesară pentru cel puțin jumătate de zi. De ceea ce mâncăm depinde într-un final modul în care arătăm. Este foarte important să nu ignori această masă a zilei.