5 reguli de machiaj 45+, care fac ca buzele să pară mai mari și ochii mai expresivi

Machiajul anti-îmbătrânire nu este un lucru foarte complicat. Desigur, dacă nu cunoașteți elementele de bază, puteți evidenția accidental ridurile sau puteți îngusta ochii. Dar dacă înțelegeți ce și unde să aplicați corect, devine mai ușor o să vă întineriți. Este suficient să învățați aceste 5 reguli cheie pentru a-i minți pe cei din jur că ai mai puțini ani decât arată în pașaport.

# 1.Vopsiți întreaga suprafață a buzelor cu un creion
Bloggerul american de frumusețe Shelia împărtășește abonaților ei secretul buzelor pline după 40. Și acesta nu este acid hialuronic. În videoclip, femeia folosește doar două produse: căptușeală pentru buze și ruj obișnuit.

Folosind un creion, trageți conturul buzelor și treceți puțin dincolo de marginea sa. Facem acest lucru cu atenție, deoarece dacă trageți o linie prea departe, atunci buzele vor părea nefiresc și vor atrage atenția inutilă.

După etapa cu contur, începem cel mai interesant lucru: umpleți întreaga suprafață din interiorul buzelor cu un creion, reducând în același timp presiunea. Potrivit bloggerului, așa creăm efectul ombre pe buze și le facem vizual, mai voluminoase. Dacă aveți nevoie de un efect mai luminos, nu ezitați să adăugați ruj.

# 2.Alege rujuri cu finisaj satinat
Există 3 texturi principale de ruj: mat, lucios și satinat. Primele două nu sunt potrivite pentru femeile adulte, deoarece finisajul mat îngustează vizual buzele, iar luciul evidențiază riduri pe ele, dar satinul este ideal.

Autorul blogului de frumusețe Dominique Sachse explică faptul că satinul este de fapt țesătura din care este confecționată pielea noastră. Strălucește foarte delicat în lumină și apare mat în întuneric. La fel este și cu rujul. Finisajul satinat creează o strălucire subtilă translucidă pe buze.

Numărul 3. Aruncați o privire mai atentă la nuanțele naturale de ruj
Rujul strălucitor se poate potrivi dispoziției sau se poate potrivi cu o bluză nouă. Atunci, fără îndoială, trebuie aplicat. Artistul de machiaj Anastasia Socor recomandă în acest caz să se concentreze doar pe culoarea lucrului cu care să se asorteze.

În toate celelalte cazuri, machiajorul recomandă alegerea nuanțelor naturale de ruj, care nu vor evidenția ridurile de pe buze, iar femeile vor arăta mai reținute și nobile.

Nr. 4. Folosiți fard de ochi uscat în loc de cremă
Avem multe de învățat de la Trisha Cusden. Această americană în vârstă de 68 de ani a creat un brand de produse cosmetice, a publicat o carte despre cum să faci machiaj anti-îmbătrânire acasă și a lansat un canal YouTube de frumusețe. Trisha învață femeile din întreaga lume să scape de pleoapa iminentă și să ascundă plasa ridurilor de la ochi. Primul ei sfat este să scapi de fardul de ochi cremos și să mergi după texturi uscate.

Texturile cremoase cad foarte repede în porii pielii. Prin urmare, dacă aplicați astfel de umbre ochilor, există riscul de a accentua ridurile.Pentru a arăta mai tânără cu 10 ani, ai nevoie doar de 3 nuanțe de fard pentru ochi, mat. Cel mai ușor se aplică pe întreaga suprafață a pleoapei.

Nr. 5. Vopsiți-vă ochii cu creionul mat
Trisha Cusden oferă aceleași sfaturi ca și în cazul umbrelor pentru ochi. Mergeți pe opțiuni mate. Spre deosebire de căptușelile strălucitoare, acestea nu vor accentua ridurile, însă vor ține toată ziua.