5 reguli de aur ale femeii 50+ care arată mereu mai bine ca semenele sale

Multe femei, atunci când văd semne serioase de îmbătrânire în jurul vârstei de 50 de ani, încep să se „întinerească” activ – își injectează botox, își cumpără haine tinerești și se machiază de parcă merg la război cu indienii.

Toate acestea însă sunt căile greșite. La 50 de ani, femeia trebuie să se îngrijească altfel. Iată câteva reguli de bază în acest sens.

1. Haine pe mărime și de bună calitate

Este ridicol și aproape trist atunci când o femeie de vârstă mijlocie încearcă să tragă pe corp o rochie mulată, care îi scoate în evidență toți colăceii și alte imperfecțiuni ale siluetei. Este absolut normal după o vârstă să nu mai ai silueta de altă dată, oricât te-ai strădui, însă pentru asta, există hainele potrivite.

Este important să alegi măsurile potrivite, în niciun caz strâmte pe corp, din stofe preferabil naturale, care se aranjează bine. Fără imprimeuri cu leopard sau flori.

2. Păr spălat și aranjat

Rădăcinile crescute, părul nespălat sau cocul băbesc vor dăuna serios imaginii tale. Alege nuanțe mai deschise de păr, fă-ți tunsori regulate și aranjează-l cât mai lejer.

3. Mâini îngrijite

Nimic nu trădează atitudinea femeii față de aspectul său mai mult ca starea mâinilor și a unghiilor. O femeie îngrijită are întotdeauna manichiura făcută. Unghiile sunt scurte sau de lungime medie, uneori e suficientă chiar și o ojă incoloră. Evită manichiura vulgară, de forme, lungimi și culori nepotrivite.

Totodată, îngrijește pielea mâinilor. Folosește creme, măști și peeling-uri.

4. Fața

Pe lângă îngrijirea tenului cu produse anti-age sau vizitele la cosmetolog, nu uita și de sprâncene. Aspectul lor este hotărâtor pentru înfățișarea ta. Ar fi bine ca forma și nuanța lor să fie aleasă de un specialist. Dacă e cazul, poți apela și la tehnici moderne de tatuare, dar iarăși, mare atenție aici! Sprâncenele trebuie să fie cât mai naturale.

Același principiu trebuie să-l respecți și în cazul machiajului. Dă preferință nuanțelor naturale, aproape invizibile. Evită culorile stridente.

5. Postura

Imaginează-ți o femeie bine îmbrăcată, frumos machiată, cu părul bine aranjat și gârbovită. Dispare tot farmecul. Postura este mai importantă decât crezi. Capul sus și pieptul înainte! Orice ar fi!