5 nuanțe de ojă, care îți vor face mâinile cu adevărat frumoase

Pielea mâinilor are nevoie de atenție, la fel ca și tenul, iar uneori chiar mai multă. De regulă, soluțiile clasice sunt cremele, măștile, serurile. Totuși, ceea ce completează mâinile îngrijite este oja, iar de culoare depinde în mare măsură modul în care acestea vor arăta. Iată care sunt nuanțele care îți vor face mâinile frumoase, indiferent de vârstă.

1. Alb+transparent ( Manichiură franțuzească)

Manichiura franțuzească nu și-a pierdut din actualitate de când a apărut și nu în zadar, pentru că este cea mai naturală metodă de înfrumusețare a unghiilor. Oja transparentă schimbă aspectul unghiilor, fără a știrbi din naturalețe.

2. Nude

În acest caz, e și mai simplu: alege nuanța care este asemănătoare cu cea a pielii (pentru pielea măslinie – bej închis sau caramel, pentru pielea palidă – bej deschis spre roz). În acest fel, mâinile vor arăta îngrijite, iar unghia se va alungi vizual. Pentru ca să alegi nuanța potrivită, privește-ți atent încheietura. Dacă venele se văd foarte bine și au o culoare albăstrie, ai nevoie de o nuanță de nude rece, iar dacă au o culoare verzuie, ți se vor potrivi nuanțele calde.

3. Piersică

Cu vârsta, pielea devine mai subțire, iar venele se observă mai bine. Încearcă oja de culoarea piersicii. Datorită pigmentului portocaliu din componența sa, aceasta neutralizează albastrul venelor.

4. Roșu

Lista n-ar fi fost completă fără culori aprinse. Alege nuanța clasică de roșu. Orice manichiuristă îți poate confirma că această culoare este una dintre cele mai populare, indiferent de vârstă.  În primul rând, pentru că o astfel de manichiură arată scump, iar în al doilea rând, pentru a distrage atenția de la ridurile sau petele de pigmentație de pe mâini.

5. Bordo 

Această nuanță produce un efect similar ca și roșu, doar că este mult mai potrivită pentru unghiile scurte. Astfel, acestea vor arăta elegant și stilat.