5 motive pentru care unele femei de 60 de ani arată mai tinere decât altele!

Uneori merg pe stradă și văd câte o femeie 60+ atât de frumoasă, zâmbitoare și plină de viață, încât bătrânețea nu mi se pare o povară. Dar mai des pățesc invers. Din păcate, văd tot mai multe femei trecute de 60 de ani care arată ca niște bunicuțe. Bine, ele sunt bunicuțe, dar la 60 de ani poți arăta la fel de elegantă ca la 50. De ce să te dai bătută? De ce unele femei arată mai tinere decât altele? Astăzi vom încerca să răspundem la această întrebare.

#1. Tipul de îmbătrânire a pielii 

Știai că femeile îmbătrânesc diferit? Oamenii de știință au identificat 4 tipuri de îmbătrânire a pielii. Fiecare tip are viteza lui. În consecință, indiferent de stilul de viață, unii oameni îmbătrânesc mai lent decât alții. S-au născut mai norocoși, dar firește că și stilul de viață are un cuvânt de spus.

a) Îmbătrânirea obositoare – pielea îmbătrânește într-un ritm accelerat, obrajii și pleoapele cad, șanțurile nazolabiale sunt pronunțate, iar colțurile gurii căzute – în consecință, fața devine tristă și obosită.

b) Îmbătrânirea măruntă – despre aceste femei spunem că îmbătrânesc frumos. Ele au un metabolism specific, datorită căruia fața își păstrează elasticitatea și relieful mai bine, iar la un anumit moment piele amintește de pergament, adică rămâne relativ netedă.

c) Îmbătrânirea musculară – schimbările legate de vârstă sunt cel mai puțin pronunțate, iar pielea rămâne netedă chiar și la bătrânețe. Din această cauză femeile din Asia îmbătrânesc mai lent și sunt mai puțin predispuse spre obezitate.

d) Îmbătrânirea deformantă – cea mai neplăcută din toate. Pielea îmbătrânește rapid, fața își pierde conturul și e atacată de pungi, pete, cute, pliuri și bărbie dublă.

#2. Problemele de sănătate

În țările sărace oamenii apelează la medic abia atunci când prejudiciul a fost deja făcut, când nu mai poți preveni furtuna și nu-ți rămâne decât să ameliorezi consecințele. Dar îmbătrânirea vizuală a corpului e determinată și de afecțiunile organelor interne. De exemplu, pungile de sub ochi pot fi un simptom al problemelor cu ficatul, la fel ca tonalitatea galbenă a pielii.

Ca să fii tânără și frumoasă după 60 de ani e destul să ții cont de recomandările generale: nu sări peste micul dejun, mănâncă la ore regulate, ia cina cu 3-4 ore înainte de somn, ferește-te de mâncăruri prăjite și de carbohidrați, fii atentă cu sarea, zahărul și grăsimile, ferește-te de excese etc. Și bineînțeles, apelează la medic când te supără ceva. Sunt sigur că știi bine toate regulile pe care le știu și eu. Chiar mai multe. Întrebarea este de ce nu le respecți?

#3. Stilul de viață

Femeile active arată mai tinere. Modul sedentar de viață este cea mai scurtă cale către bătrânețe. Ai observat vreodată că femeile care plimbă câinele dimineața devreme sau fac jogging în parc arată tinere și pline de viață? De parcă tinerețea debordează din sufletul lor.

Începe de pe acum, de la 30-40 de ani și corpul tău îți va spune un mare mulțumesc peste 2 decenii. Mersul la piscină, drumețiile, mersul cu bicicleta, gimnastica, yoga, pilates, jogging – toate acestea îți prelungesc tinerețea. Și nu trebuie neapărat să faci fitness. Găsește o activitate ce îți place cu adevărat și trăiește clipa cu voie bună. Cuvântul cheie este ACTIVitate – vizionarea televizorului se înscrie la pasiv.

#4. Mentalitatea

Bunicuțele contemporane din Occident știu că pot să arate mai bine decât mamele și bunicile lor, deoarece au o viață mai bună, au mai multe resurse și mai multe informații despre cum pot să arate mai bine. În timp ce bunicile din România au atâtea griji încât aspectul lor fizic le interesează în ultimul rând.

Trebuie să ai grijă de corpul tău și nu în ultimul rând, să-ți găsești un hobby. Ochii entuziasmați și sufletul împlinit sunt cele mai bune amprente ale tinereții. O femeie pasionată de ceea ce face nu va fi bătrână niciodată, deoarece tinerețea este mai întâi de toate o stare de spirit.

#5. Vestimentația 

Dacă ai 60 de ani nu înseamnă că trebuie să te îmbraci ca o bunicuță tipică din poveștile pentru copii. Vârsta și eleganța pot și trebuie să meargă braț la braț și ridurile nu pot sta în calea acestui tandem – atât timp cât îți dorești să fii frumoasă și știi cum să evidențiezi acest lucru. Iar cea mai simplă cale de a-ți evidenția tinerețea interioară trece direct prin garderobă. Mai multe despre garderoba unei femei de 60 de ani am scris în articolele de mai jos.

Citește și: Stilul nu are vârstă: 12 ținute elegante pentru femei trecute de 60 de ani!

Citește și: Femeia la 60 de ani: 4 detalii care te fac mai frumoasă și alte 4 pe care trebuie să le eviți!

Citește și: În floarea vârstei: 10 ținute casual, perfecte pentru femei de 60 de ani!